09 Şubat 2015 11:08

TMMOB'dan Ege Bölgesi yürüyüş koluna destek çağrısı

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu (İKK), TMMOB'nin Ankara'da gerçekleşecek olan Olağanüstü Genel Kurulu öncesi yapılacak Ege Bölgesi yürüyüş koluna destek çağrısında bulundu.

Paylaş

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu (İKK), TMMOB'nin Ankara'da gerçekleşecek olan Olağanüstü Genel Kurulu öncesi yapılacak Ege Bölgesi yürüyüş koluna destek çağrısında bulundu. 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin "TMMOB", 14 Şubat günü Ankara'da gerçekleşecek olan Olağanüstü Genel Kurulu öncesi yapılacak yürüyüşün Ege Bölgesi programı ilişkin TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu (İKK) basın toplantısı düzenledi. 

Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Lokali'nde yapılan toplantıda konuşan TMMOB İzmir İKK Dönem Sekreteri Melih Yalçın, AKP iktidarının gün geçtikçe ülkeyi daha derin bir karanlığın içine sürükleyerek, emekçilerin hak ve kazanımları ile halkın birikimlerine el koyduğunu söyledi. AKP iktidarının "Torba yasası" içerisine sıkıştırılan düzenlemelerle ülkeyi daha geniş ölçekte ranta, talana ve yağmaya açtığını ifade eden Yalçın, bu yasayla TMMOB'un ve bağlı odaların yok edilmek istendiğini belirtti. Yalçın, "Geleceği karartanlara, insanlığa ve insana ait olan ne varsa saldıranlara karşı kamucu, kalkınmacı, eşitlikçi, özgürlükçü, bilimden ve halktan yana barikatı büyütmek için Türkiye'nin dört bir yanından bugün 9 Şubat'ta başlattığımız yürüyüşle, şimdi daha fazla 'kral çıplak' demek için yola çıkıyoruz" dedi. 

Ege Bölgesi'nde Muğla, Denizli, Aydın, Manisa, Uşak ve Afyon'da 14 Şubat gününe kadar yürüyüş ve etkinlikler yapılacağını söyleyen Yalçın, "Emekten, halktan, ülkemizden yana bütün demokratik güçlerini yürüyüş kollarımıza destek vermeye, gücümüze güç katmaya davet ediyoruz" diye belirtti.

ÖNCEKİ HABER

Depremzede öğrenciler ders başı yapamadı

SONRAKİ HABER

ABD’de petrol devlerindeki grev yayılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...