09 Şubat 2015 11:00

Tuzluçayırlı kadınlar hükümete inanmıyor

AKP Hükümeti’nin ‘Aile Paketi’ni, bir ev toplantısında bir araya geldiğimiz Tuzluçayırlı kadınlarla konuştuk.

Paylaş

Burcu AKTAŞ
 Bu paketin seçimler öncesi kadınlardan oy alabilmek için ortaya atıldığını düşünüyor kadınlar.
Kadınları çocuk doğurmaya yönelterek siyasetten ve üretimden el etek çekmelerinin amaçlandığını söyleyen Tuzluçayırlı kadınlar, “Hükümetin bu zamana kadar yaptığı hep, iyi şeyler yapıyor gibi görünüp aslında kadınlara hiçbir faydası olmayan maddelerle donatılmış paketler çıkarmak” diyor. Özel istihdam bürolarıyla ilgili kaygılarını ise şöyle dile getiriyorlar: “Bizi bir ay orada, bir ay başka bir yerde çalıştıracaklar, primlerimiz dolmaz, emekli olmak da imkansızlaşır.”
 “Sokaklar işsiz gençlerle doluyken doğacak çocuklara istihdam nasıl sağlanacak?” diye soran Tuzluçayırlı kadınlar, hükümetin sermayenin hizmetine sunmak üzere ucuz iş gücü oluşturmaya çalıştığının farkında. Sohbet ettiğimiz kadınlardan biri, “Bizim ayakkabı kutumuz yok ki çocuklarımıza bir gelecek sunalım. Bırak ayakkabı kutusunu içindeki paraları... Biz bir çift yeni ayakkabı alacak parayı bile güç bela buluyoruz” sözleriyle gösteriyor tepkisini. 
Pakette, çalışan çocuklu anneleri ilgilendiren maddeyi de eleştiriyor kadınlar: “Bizler iş yerlerimizde ve ücretsiz kreş isterken, hükümetin planına göre, özel kreşlerin parası da bizim cebimizden çıkacak!” 
Kadınlar, hükümete inanmıyor. “Hükümet önce emeklilik yaşını düzeltsin. 65 yaşında emeklilik, mezarda emeklilikle eş. Bu planın hiçbir geçerliliği yok” diyen kadınlar, hem kendilerinin hem de çocuklarının geleceklerinden kaygılı.

 

ÖNCEKİ HABER

Kıdemli anne, vasıfsız işgücü

SONRAKİ HABER

Depremzede öğrenciler ders başı yapamadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...