23 Temmuz 2011 09:33

Hak-İş ve AKP tazminatta tek ses

HAK-İŞ’e bağlı Hizmet-İş’in 11. Olağan Genel Kurulu başladı. Bilkent Otel’de düzenlenen ve bugün seçimlerle son bulacak olan genel kurul salonuna, “Örgütlenme... Zirve... Yapabiliriz” dövizleri asıldı.  Açılış konuşmasını yapan Hak-İş ve Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, torba yasada yer a

Hak-İş ve AKP tazminatta tek ses
Paylaş

Açılış konuşmasını yapan Hak-İş ve Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, torba yasada yer alan ve belediye işçilerini Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Emniyet Müdürlüğüne geçirecek olan düzenlemenin amacına aykırı olarak kullanıldığını belirtti. Arslan, “Sendikamıza üye 13 bin işçi bu yasayla MEB ve Emniyet Müdürlüğüne aktarılacak. Bu Hizmet-İş’in üyelerinin yüzde 30’unu kaybetmesi anlamına geliyor. Tablo bu iken kimi belediye başkanları yasayı kullanıyor. ‘Fırsat elimize geçti’ diyen bu belediye başkanları kadrolu işçi bırakmamacasına işçileri gönderiyor ve yerine taşeron şirketlerle anlaşıyor. Torba yasa istismar ediliyor” dedi. Bazı belediyelerde norm kadro fazlası olmamasına rağmen işçilerin gönderilmesine sessiz kalmayacaklarını belirten Arslan, “Yasanın amacına uygun kullanılmasına itirazımız yok. Ama sendikalı işçilerin tasfiye edilmesine de tahammülümüz yok” diye konuştu.

HAK-İŞ FONU SAVUNDU, ÖVGÜYÜ ALDI

Arslan, Hak-İş’in “Kıdem tazminatı tartışılmalı” görüşünü savunmasının eleştirildiğine dikkat çekerek, “Evet kıdem tazminatı tartışılmalı. Kıdem tazminatı özelde almanın zor olduğu kamuda ise kimi zaman taksitle, aylık halinde verilen bir hakka dönüşmüş durumda. O yüzden biz fiilen fonun geliştirilmesini istiyoruz. Çalışanların haklarını almasını istiyoruz” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise konuşmasına, Hizmet-İş’in Hükümetle geliştirdiği ilişkiyi överek başladı. “Hizmet-İş Türkiye’de büyük bir güç merkezi oluşturdu, hakkını arayanların gözü, kulağı, sesi oldu” diyen Bozdağ, AKP Hükümetinin de Hizmet-İş gibi 74 milyon vatandaşın hizmetkarı olduğunu iddia etti. Hükümetin gündeminde kıdem tazminatının kaldırılmasının olmadığını vurgulayan Bozdağ, hükümeti tazminatı kaldırmakla eleştirenlerin AKP’yi yıpratmaya çalıştığını iddia etti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mas-Daf işçileri kararlı

SONRAKİ HABER

330 haftadır adalet arıyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...