09 Şubat 2015 10:50

'Yeni Türkiye'nin IŞİD'çileri yargılamaya gücü yok mu?'

CHP Cezaevi Komisyonu üyeleri, CHP Genel Başkan Yrd. Veli Ağbaba, Parti Meclisi Üyesi ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Muğla Milletvekili Nurettin Demir ve Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, Niğde’de bir asker, bir polis ve bir sivilin yaşamını yitirdiği IŞİD saldırısına ilişkin davanın ilk duruşmasının 2. kez ertelenmesi sebebiyle açıklama yaptı.

Paylaş

CHP Cezaevi Komisyonu üyeleri, CHP Genel Başkan Yrd. Veli Ağbaba, Parti Meclisi Üyesi ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Muğla Milletvekili Nurettin Demir ve Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, Niğde’de bir asker, bir polis ve bir sivilin yaşamını yitirdiği IŞİD saldırısına ilişkin davanın ilk duruşmasının 2. kez ertelenmesi sebebiyle açıklama yaptı. Bu erteleme kararlarının, “takas muammasını” güçlendirdiğini ifade eden komisyon üyeleri, “Yeni Türkiye’nin IŞİD'çileri yargılamaya gücü yok mu?” diyerek erteleme kararını eleştirdi.

Niğde IŞİD davası güvenlik ve fiziki gerekçeler öne sürülerek Niğde Ağır Ceza Mahkemesi tarafından başka bir ile nakledilmesi talebiyle 9 Şubatta görülecek ilk duruşmasına bir hafta kala Adalet Bakanlığına gönderildi. Hem Emniyet hem de mahkeme davanın seçim öncesi “legal veya illegal gruplar tarafından” propaganda malzemesi yapılacağını ve bunun üzerinden halkın provoke edileceğini ileri sürdü.

IŞİD’Lİ SANIKLARLA  GÖRÜŞMEK İÇİN BAŞVURDULAR

Duruşmanın 2. kez ertelenmesinin kafalarda soru işaretleri yarattığını ifade eden Komisyon üyeleri, davanın sanıkları olan IŞİD militanlarını ziyaret etmek için zanlıların tutulduğu Sincan F Tipi Cezaevi yönetimine başvurduklarını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Velev ki Takas yaptık” sözleri sonrası oluşan şüphelerin ortadan kaldırılması gerektiğini kaydeden komisyon üyeleri, “Bu sebeple, gidip bu tutuklular ile yüzü yüze görüşme kararı aldık. Takas yapıldı mı, yapılmadı mı ortaya çıkmalı” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Doğum izinlerinde dünya modelleri , Türkiye’ye kaç beden?

SONRAKİ HABER

Barzani: Yakalanan IŞİD’li Türkiye üzerinden geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...