09 Şubat 2015 10:44

Pendik Kadın Dayanışma Derneği açılışına davetlisiniz

Biz özgüvenle sokağa çıkabilmeyi öğreneceğiz. Yere sağlam basmayı öğreneceğiz. Dernek de bunun bir aracı olacak.

Paylaş

Merhaba Ekmek ve Gül okurları, bu mektubu Pendik’ten yazıyorum. Sizlere, Pendik’te açtığımız Kadın Dayanışma Derneği’nden bahsetmek istiyorum. 

Uzun zamandır açmayı düşündüğümüz ve bir türlü cesaret edemediğimiz derneğimizi nihayet açmış bulunmaktayız. Derneğimizi açmadan önce biz Pendikli kadınlar sık sık bir araya gelerek toplantılar yaptık. “Acaba yapabilir miyiz?”, “Nasıl yapmalıyız?” diye çok düşündük. Bizim mahallemizde kadınların, yan yana gelip sohbet edebilecekleri, kendi sorunlarını çekinmeden açıkça anlatabilecekleri, kendi sorunları etrafında  bir araya geldikleri bir çatı, biz Pendikli kadınlar için bir ihtiyaçtı. 
Bir yandan “Acaba bu birlikteliği sağlayabilir miyiz?” diye düşünürken bir yandan da bir süredir dernek faaliyetini dikkatle takip ettiğimiz, Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği’ni ziyaret edip oradaki arkadaşlarla çalışmaları üzerine sohbetler ettik. Bize kendilerinden örnekler vererek bu işin zorluklarını, yan yana olmanın verdiği başarılarını anlattılar. Onların da vermiş olduğu bir özgüvenle hemen derneğimizin yerini tutup çalışmalara başladık. Çalışmalarımıza pazar yerinde standlar açarak, derneğimizin broşürlerini dağıtarak başladık. Birçok kadınla dernek fikrini paylaştık, tartıştık. Derneğin bizim ikinci evimiz olmasını istediğimizi söyledik ve yapacaklarımızla kendi yaşamlarımıza dair söyleyecek sözümüzün olacağını konuştuk.  
Derneği açarken elimizde beş  kuruşumuz yoktu. Başlangıçta yönetimde olan arkadaşlar kendi aralarında paylaşarak ilk kiraları karşıladılar ve eşyalarını sağlamak için mahallemizdeki kadın arkadaşları seferber ettiler. Her biri bir şeyler getirdi. Ve şimdi dernekte hepimizden bir şeyler var. Tabi hala eksiklerimiz var ama onları da zamanla karşılayacağımıza inanıyorum. 
Derneğimizde ilk çay buluşmamızı 35 kadınla yapmıştık. Hem birbirimizi tanıdık hem de neler yapabileceğimizi konuştuk. Mahallemizin kadınlarla eğitimden sağlığa, sosyal ve kültürel birçok etkinlikler yapabileceğimizi konuştuk. Bir arkadaşımızın söylediği bir şey çok önemliydi bizim için. “Biz özgüvenle sokağa çıkabilmeyi öğreneceğiz. Yere sağlam basmayı öğreneceğiz.  Dernek de bunun bir aracı olacak. Kadınlar inanırsa her şeyi yapabilir” demişti kız kardeşimiz. Ve haklıydı. Çünkü örnekleri vardı: Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği, Gülsuyu-Gülensu Dayanışma Evi. Bu kadın derneklerini gazeteden, “Ekmek ve Gül”den takip etmiştik ve ediyoruz.  
Şimdi biz de kendi mahallemizde kadınlar olarak birleştik, hep beraber derneğimizi kurduk. Ama henüz açılışını yapmadık. Nasıl bir açılış yaparız diye öneriler alalım derken, yaklaşan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle 7 Mart’ta  düzenleyeceğimiz bir şölenle açılışımızı yapmaya karar verdik. Hemen ardından 8 Mart günü, dernek olarak taleplerimizle alanlarda olmayı planlıyoruz. Buradan da bütün Pendikli kadın arkadaşları, 7 Mart’ta Kavakpınar Mahallesi’nde  yapacağımız dernek açılışına beklediğimizi tekrar duyurmak istiyoruz.
Buket Güçlü / Pendik-İSTANBUL

ÖNCEKİ HABER

Panayır'da fısıltılar çığlığa dönüşüyor

SONRAKİ HABER

IŞİD'in Afganistan'daki komutanı öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...