23 Temmuz 2011 09:29

Mas-Daf işçileri kararlı

BİRLEŞİK Metal-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan Mas-Daf işçileri, sendikal haklarını istemek ve yaşadıkları baskıları dile getirmek için başlattıkları yürüyüşü sürdürüyor. 29 Temmuzda Ankara’ya varacak olan işçiler, yetkilileri patronun hukuk tanımaz tutumuna karşı harekete geç

Mas-Daf  işçileri kararlı
Paylaş
Zülal Koçer / Çağlar Kazak

BİRLEŞİK Metal-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan Mas-Daf işçileri, sendikal haklarını istemek ve yaşadıkları baskıları dile getirmek için başlattıkları yürüyüşü sürdürüyor. 29 Temmuzda Ankara’ya varacak olan işçiler, yetkilileri patronun hukuk tanımaz tutumuna karşı harekete geçmeye çağırıyor. İşçiler kazanana kadar mücadele etmekte kararlı.
Sendikaya üye oldukları için işten atılmalarının ardından direnişe başladıklarını dile getiren işçilerden Tuncay Key, direniş boyunca jandarmanın fabrika önünde çadır kurmalarına izin vermediğini, yürüyüş başlattıklarında da defalarca gözaltına alındıklarını söyledi. Key, sendikalı olarak işe dönmek ve daha iyi şartlarda çalışmak istediklerini dile getirdi.

MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ

Birleşik Metal-İş Kocaeli Şube Başkanı Hami Baltacı, direnişin ilk 22 işçinin işten atılmasıyla başladığını ve 5 aylık bir mücadelenin ardından işverenle protokol imzalandığını hatırlattı. İşverene defalarca protokole uymasını söylediklerini aktaran Baltacı, işverenin ise yasa ve hukuk tanımaz tavrını sürdürdüğünü bildirdi. Salı günü başlattıkları yürüyüşün ardından yaşadıkları baskıları da anlatan Baltacı, şöyle devam etti: “Düzce Beyköy Karakol Komutanlığının Birleşik Metal-İş yöneticilerini ve Mas-Daf çalışanlarına karşı uygulamış olduğu baskı, şiddet, orantısız güç, defalarca gözaltına almış olması, bu yaşananlara karşı bu ilin mülki amiri olan valinin kılını kıpırdatmaması, bizleri ciddi anlamda bu kent için endişelenmektedir. Düzce de farklı yasa ve farklı hukuk mu var?​” Baltacı her şeye rağmen bu mücadeleden vazgeçmeyeceklerini ifade etti.

Birleşik Metal-İş Kocaeli Şube Sekreteri Telat Çelik de 2010 Temmuzunda örgütlendikleri fabrikada protokol imzaladıklarını, patronun ise işçileri sendikadan istifa etmeye zorladığını, başaramayınca da 4 Nisan 2011 günü tüm işçileri işten çıkardığını hatırlattı. O günden bu yana sendika hakkı için mücadele verdiklerini kaydeden Çelik, mücadeleyi sürdürmekte kararlı olduklarını, Ankara yürüyüşünün de bunun ifadesi olduğunu dile getirdi. (Bolu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

PETKİM işçilerine destek büyüyor

SONRAKİ HABER

Hak-İş ve AKP tazminatta tek ses

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa