09 Şubat 2015 10:37

Sermayeyi çıldırtacak proje

İmrahor Vadisi’ni yapılaşmaya açan imar planı Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisinde kabul edildi ve 5 Şubat günü askıya çıktı.

Paylaş

İmrahor Vadisi’ni yapılaşmaya açan imar planı Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisinde kabul edildi ve 5 Şubat günü askıya çıktı. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in “Ankara Boğazı” olarak duyurduğu proje planını değerlendiren Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Emre Sevim, “Her şeçim öncesinde Ankaralıların yararına olacakmış gibi ‘çılgın proje’ gündeme getiriliyor. Ancak bu proje yarattığı rantla sermayeyi çıldırtacak” dedi.

Çılgın projelerle rant sağlanarak belirli kesimlerin beslendiğinine dikkat çeken Sevim, “Ankara’nın sulak alanları yok edilecek, büyük inşaat firmalarına alan terk edilecek. 15-20 turizm tesisinin açılması öngörülen projeyle İmrahor Vadisi gibi doğal ve kamusal alan sermayeye terk edilecek” dedi. Sevim, askıya çıkan imar planına karşı yargısal süreci de oda olarak önümüzdeki günlerde başlatacaklarını duyurdu. (AnkaraEVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Yarından itibaren çok yoğun kar yağışı olacak

SONRAKİ HABER

Boko Haram'dan bölgesel askeri güce tehdit

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...