23 Temmuz 2011 09:18

Perfetti’de 2 işçi işten atıldı

Kıraç’ta kurulu sakız fabrikası Perfetti’de Tek Gıda-İş Sendikasına üye olan 2 işçi işten atıldı. Atılan işçiler ve sendikacılar fabrika önünde yaptıkları eylemle, atılan işçilerin geri alınmasını ve sendikal haklara saygı gösterilmesini istedi. Ağır çalışma koşullarının ve ücretlerin iyileştir

Perfetti’de 2 işçi işten atıldı
Paylaş
Sinan Ceviz / Eren Ergine

Kıraç’ta kurulu sakız fabrikası Perfetti’de Tek Gıda-İş Sendikasına üye olan 2 işçi işten atıldı. Atılan işçiler ve sendikacılar fabrika önünde yaptıkları eylemle, atılan işçilerin geri alınmasını ve sendikal haklara saygı gösterilmesini istedi. Ağır çalışma koşullarının ve ücretlerin iyileştirilmesi, iş güvencesinin sağlanması için sendikalaşan işçiler, yaşadıkları haksızlık sona erene kadar mücadele edeceklerini bildirdiler.

Vardiya değişimi sırasında fabrika önünde Perfetti işçilerine seslenen Tek Gıda-İş Avrupa Yakası Şube Başkanı Muzaffer Dilek, atılan işçiler iş başı yapana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi. Perfetti’nin uluslararası bir firma olduğunu dile getiren Dilek, “Sendikamız da uluslararası düzeyde örgütlüdür. Bütün olanaklarımız ve uluslararası destekle atılan arkadaşlarımızın geri alınması için mücadele edeceğiz. Sendika Anayasal haktır ve arkadaşlarımızı işten atan işverenler suç işlemektedir” diye konuştu. Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak da sendikalaşma hakkına engel olan patrona tepki gösterdi. Yapılan açıklamanın ardından basına bilgi veren sendikacılar, atılan işçilerin geri alınmaması halinde eylem planı hazırlayacaklarını ve bunu kamuoyuna duyuracaklarını söylediler. (İstanbul/EVRENSEL)


İŞE GERİ DÖNENE KADAR

Yaşar Çelebi: Biz sendikaya üye olduğumuz için işten atıldık. İşveren sendikayı duyunca üzerimizde baskı kuruyordu. Ben yıllardır burada çalışıyorum ve şimdi performans düşüklüğü  gerekçesiyle işten atılıyorum. Asıl neden sendika. Biz sonuna kadar haklarımız için mücadele edeceğim.

Metin Çalışlar: Ben de gerekçe performans düşüklüğü gerekçesiyle işten atıldım ve bu koca bir yalan. Biz sendikaya üye olduğumuz ve çalışmalarını yaptığımız için işten atıldık. Asıl amaç sendikayı engellemek. İşimize geri dönene kadar sendikamızla birlikte her türlü mücadeleyi sürdüreceğiz.

ÖNCEKİ HABER

Levent Tüzel Hanoğlu’nu ziyaret etti

SONRAKİ HABER

PETKİM işçilerine destek büyüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa