09 Şubat 2015 09:18

Cumhuriyet'te Can Dündar dönemi

Cumhuriyet Gazetesi'nde Utku Çakırözer'den boşalan Yayın Yönetmenliği görevine Can Dündar getirildi. Dündar, son dönemde Cumhuriyet'e yazı dizileri hazırlayor ve gazetede köşe yazıları kaleme alıyordu.

Paylaş

Cumhuriyet Gazetesi'nde Utku Çakırözer'den boşalan Yayın Yönetmenliği görevine Can Dündar getirildi.

Cumhuriyet Vakfı Yönetimi'nden konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulunun oybirliğiyle aldığı karar uyarınca Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevine gazetemiz yazarı Can Dündar atanmıştır.

Vakıf yönetim kurulu önerisi doğrultusunda Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulunca alınan karar uyarınca da Genel Yayın Yönetmeninin yardımcılığına Tahir Özyurtseven atanmıştır.
 
Arkadaşlarımıza yeni görevlerinde başarılar dileriz."

'MESLEK HAYATIMIN EN GURUR VERİCİ GÜNÜ'

Can Dündar, resmi açıklama sonrası Twitter hesabından "Meslek hayatımın en gurur verici günü.." yazdı.

Medyatava'nın haberine göre Charlie Hebdo seçkisinin yayınlanması sonrası gazetede daha da göz önüne çıkan görüş ayrılıkları sonrası Utku Çakırözer'le yollar ayrılmıştı. Çakırözer'in ardından Yayın Koordinatörü Murat Sabuncu ve Yazıişleri Müdürü Ayşe Yıldırım Başlangıç da istifalarını sunmuştu.

Murat Sabuncu ve Aydın Engin'in de isimleri yayın yönetmenliği için geçerken gazete yönetiminin kararı Can Dündar oldu. Medyatava'ya göre "ilk başta adı telaffuz edilen ama daha sonra görevi istemediği belirtilen Can Dündar ikna edildi". Dündar, son dönemde Cumhuriyet'e yazı dizileri hazırlayor ve gazetede köşe yazıları kaleme alıyordu. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Doların 2.50 liraya ulaşmasına yarım kuruş kaldı

SONRAKİ HABER

Adalet kime göre, neye göre?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...