09 Şubat 2015 08:46

Bozdağ'da yaşamını yitiren öğretmenin cenazesi memleketine gönderildi

İzmir'in Ödemiş ilçesindeki Bozdağ'a yaptıkları tırmanış sonrası dönüşe geçtikleri sırada buzda kayıp düşerek yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 48 yaşındaki öğretmen Dürdane Seringenç'in cenazesi, meslektaşları, öğrencileri ve dağcı arkadaşları tarafından memleketi Kahramanmaraş'ta toprağa verilmek üzere uğurlandı.

Paylaş

İzmir'in Ödemiş ilçesindeki Bozdağ'a yaptıkları tırmanış sonrası dönüşe geçtikleri sırada buzda kayıp düşerek yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 48 yaşındaki öğretmen Dürdane Seringenç'in cenazesi, meslektaşları, öğrencileri ve dağcı arkadaşları tarafından memleketi Kahramanmaraş'ta toprağa verilmek üzere uğurlandı.

Ödemiş sınırları içindeki Bozdağ'da cumartesi ve pazar günü dağcılık şenliği düzenlendi. Birçok dağcılık kulübü üyesi de şenliğe katılıp, gruplar halinde yürüyüş ve tırmanışlar yaptı. İzmir Dağcılık ve Doğa Sporları İstisas Kulübü üyesi olan Dürdane Seringenç dün öğle saatlerinde, faal olmayan Bozdağ Kayak Tesisleri'nin bulunduğu bölgenin üst tarafında tırmanıştan dönüşe geçtikleri sırada, 2000 metre yükseklikte buzda düşüp yaklaşık 400 metre sürüklendi. Ağır yaralanan, Göztepe Kız Teknik ve Meslek Lisesi çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmeni Seringeç, dağcı arkadaşlarının yardım istemesi üzerine Hava Kuvvetleri'ne ait bir helikopterle bölgeden alınarak İzmir'deki Ege Üniversitesi Hastanesi'ne getirildi. Tedaviye alınan Seringeç yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

ADLİ TIP KURUMU ÖNÜNDEN UĞURLANDI

On yıldır dağcılık yapan ve aynı zamanda eğitmen olan bekar Dürdane Seringeç'e, İzmir Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldı. 2006 yılında Çin'deki 7 bin 546 metre yüksekliğindeki Muztagh Ata Dağı'na tırmanın ilk Türk kadın dağcı olan Seringeç'in cenazesi, otopsinin ardından yakınlarına ve arkadaşlarına teslim edildi. Adli Tıp Kurumu önünde toplanan ve büyük üzüntü yaşayan meslektaşları, öğrencileri, çoğu kendisinden eğitim alan dağcı arkadaşları gözyaşı döktü. Talihsiz öğretmenin morgdan çıkarılıp cenaze aracına konulan tabutuna karanfiller atıldı.

KAZAYI ANLATTI

Burada konuşan, dün birlikte tırmanış yaptığı arkadaşlarından Adnan Öztaş, "2000 metrede talihsiz bir kaza yaşadık. Kayıp, yaklaşık 400 metre sürüklendi. 10 yıldır beraber tırmanıyorduk, partnerimdi, kardeşim gibiydi. Çok tecrübeliydi, herkesi yönlendirirdi. Herkesle iyi geçinen, herkese yardımcı olan bir arkadaşımızdı. Sürüklendikten sonra yanına indik, çıkardık ama kurtaramadık. Çok üzgünüz" dedi.

İzmir Dağcılık ve Doğa Sporları İstisas Kulübü yöneticisi Soner Ulutan, "Çok güzel bir havada, rüzgarsız karsız bir havada çıkış yaparken, çıkışın zor olduğu 2000 metreden dönüş kararı verdikleri sırada, ayağının kayması sonucu vefat etti. Bizleri acı içinde bıraktı. Buradaki dağcı arkadaşların çoğunun hocasıdır. Nurlar içinde yatsın, çok üzgünüz" diye konuştu.

'ÖLÜM ONA YAKIŞMADI'

Okul Müdürü Nuray Çeşmeci de gözlaşları içinde, "Hepimizin başı sağolsun. Gönlü yüreği çok temiz, sevgi doluydu. Ölüm ona hiç yakışmadı. Onu hiç unutmayacağız. Tüm milli eğitimin başı sağolsun. Çok çalışkan, sevgi dolu, pırıl pırıl bir öğretmenimizi kaybettik" dedi.

Seringeç'in cenazesi, helallik alınmasının ardından, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na uğurlandı. Talihsiz öğretmenin uçakla önce Anada'ya, oradan da karayoluyla, yarın öğlende kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği, memleketi Kahramanmaraş'ın Andırın İlçesi'ne götürülecek.

Öte yandan Seringeç'in Çin'de bir zirve yapmak için bu ülkeye uçak biletini bile aldığı, önümüzdeki günlerde Çin'e gitmeye hazırlandığı da ortaya çıktı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kerkük'te 20 IŞİD'li öldürüldü

SONRAKİ HABER

Kobanê’de 7 köy daha IŞİD'den temizlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...