09 Şubat 2015 08:28

HDP'de aday adaylığı başvuruları için tarih 16 Şubat

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlere ilişkin milletvekilliği adaylığı başvuru takvimini açıkladı. Buna göre, 16 Şubat'ta başlayacak olan aday adaylığı başvuruları, 2 Mart'ta sona erecek.

Paylaş

7 Haziran'da yapılacak olan seçimlere parti olarak girecek olan HDP, milletvekilliği aday adaylığı başvuruları için takvimini açıkladı. Buna göre, milletvekili aday adaylığı başvuruları, 16 Şubat Pazartesi günü başlayacak ve 2 Mart günü mesai saati bitiminde sona erecek. 

Aday adaylığı için başvuruda bulunmak isteyenlerden başvuru ücreti olarak ise 2 bin TL alınacak. Ancak bu ücret sadece erkekler için. Kadın ve genç başvurucular için başvuru ücreti 1 bin TL olarak belirlendi. 

Yine başvuruda bulanacak olan engelli yurttaşlardan ise herhangi bir ücret talep edilmeyecek.

Başvurular için illerde 14 Şubat gününe kadar tüm İl Aday Başvuru Kabul Komisyonları oluşturulacak ve başvurular buraya yapılacak. Öte yandan HDP seçim çalışmalarını da 10 Bölge esaslı Bölge Seçim Örgütlenme Komisyonları üzerinde yürütecek. Buna göre; Marmara, Ege, İç Anadolu, Karadeniz, Akdeniz, Amed, Dersim, Botan, Serhat ve Fırat olarak 10 bölgede komisyonlar oluşturulacak. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Merkez kendini anlattı

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da toplantı ve yürüyüş güzergahları belirlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...