09 Şubat 2015 00:50

'Hekimin de halkın da sağlığına zararlı'

SES Genel Başkanı Gönül Erden, hekimlere dayatılan Cumartesi nöbetlerine karşı herkesi 11 Şubat’ta alanlara çağırdı.

Paylaş

Fırat TURGUT
İstanbul

SES Genel Başkanı Gönül Erden, hekimlere dayatılan Cumartesi nöbetlerine karşı herkesi 11 Şubat’ta alanlara çağırdı.

Sağlık Bakanlığı, Hükümetin sağlık politikları sonucu acil servislerde oluşan tıkanıklığı Aile Sağlık Merkezi (ASM) Toplum Sağlık Merkezi (TSM) çalışanlarının üzerinden çözmek istiyor. Bakanlık, son yolladığı genelgeyle sağlık emekçilerine Cumartesi günleri nöbet tutmayı dayatıyor. Dayatmaya itiraz eden birinci basamak sağlık hizmeti çalışanları 11 Şubat günü iş bırakıyor.
Konu hakkında gazetemize bilgi veren Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Başkanı Gönül Erden, “Bu, ASM ve TSM çalışanlarıyla birlikte aldığımız bir karar. Bu uygulamaya itiraz ettik ve geri çekilmemesi karşılığında üretimden gelen gücümüzü kullanacağımızı ve iş bırakacağımı ilan ettik. Ama Şubat’ta da devam etti. Genelge geri çekilmediği takdirde eylermlerimizi daha da büyüterek devam edeceğiz” dedi.

Uygulamayla sağlık emekçilerinin dinlenme hakkının elinden alındığını, esnek çalışmanın ve angaryanın dayatıldığını dile getiren Erden, uygulamanın bir seçim yatırımı olduğunu ifade etti. Erden, “Bir aile hekimi 4 bin nüfusa bakıyor. Hafta sonu bu nüfus oratalama 3’e katlanacak. Bu ayrıca halk için yeni bir sıkıntının başlaması demek. Kuyruklar oluşacak. Halk nitelikli sağlık hizmeti alamayacak” dedi.

Erden uygulamanın olası bir etkisini de şöyle anlattı: “ASM’ler cumartesi günleri açık olduğu için, işçilere hafta içi izin verilmeyecek. ‘İzin gününde git muayene ol’ denilecek. Bir şekilde emekçilerin hasta olma durumunu, izinli olma durumunu ortadan kaldırıyor.”
SES Başkanı, 11 Şubat’taki iş bırakma eylemine şu şekilde çağrı yaptı: “Bu alanda örgütlü olan sendikalarla, odalarla ve derneklerle hep birlikte alanlarda olmamız, mücadeleyi büyütmemiz gerekir. 11 Şubat Çarşamba günü vatandaşların da ASM’lere gitmeyerek ve Halk Sağlığı Müdürlükleri önlerinde bizim yanımızda olmalarını istiyoruz.”

ÖNCEKİ HABER

Metal işçisine yasak patrona ‘teşvik’li kıyak!

SONRAKİ HABER

Bu paketin kazanım sağlaması mümkün değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...