23 Temmuz 2011 09:06

Mardin Cezaevinde sürgün

DİYARBAKIR E ve D Tipi cezaevlerinin ardından bu kez Mardin E Tipi Kapalı Cezaevinden sürgün haberi geldi. Siyasi operasyonların devam ettiği bir dönemde Mardin E Tipi’nden 18 tutuklu, Karadeniz bölgesindeki cezaevlerine sürgün edilirken, aynı durumun Midyat M Tipi Cezaevinde de yaşandığı bildirildi.Gardiyanların, siyasi tutukluların kaldığ

Mardin Cezaevinde sürgün
Paylaş

DİYARBAKIR E ve D Tipi cezaevlerinin ardından bu kez Mardin E Tipi Kapalı Cezaevinden sürgün haberi geldi. Siyasi operasyonların devam ettiği bir dönemde Mardin E Tipi’nden 18 tutuklu, Karadeniz bölgesindeki cezaevlerine sürgün edilirken, aynı durumun Midyat M Tipi Cezaevinde de yaşandığı bildirildi.

Gardiyanların, siyasi tutukluların kaldığı koğuşlara baskın düzenlemesinin ardından 18 tutuklu sürgün edildi. Uzun süredir yer darlığı yaşanan cezaevlerinde şimdiye kadar herhangi toplu bir sevkin yapılmaması ve bir anda bölgedeki cezaevlerinden tutukluların topluca Karadeniz bölgesine sürgün edilmesi dikkat çekti.

Mardin E Tipi Kapalı Cezaevinden Eyüp Yaşar, Cahit Tamur, Mustafa Ürek, Ahmet Koç, Orhan Yüzal, Yahya Güneş, Abdulkadir Yurcu, Ferhat Ruhiye (İranlı), Mehmet Koç, Murat Eser, Tuncer Ali Atan, Hasan İskanoğlu, Tayfun Tamur Trabzon E Tipi Cezaevine, Faysal Tunç, Edip Erdem, Abdülkerim Avşar, Öncü Peker ve Rıza Kazıcı ise daha önce işkence, süngerli oda ve “A Takımı” denen işkenceci gardiyan grubu ile birçok kez gündeme gelen Rize Kalkandere L Tipi Kapalı Cezaevine sürgün edildi. Tutsakların Karadeniz’e sürgün edilmesi ise aileleri mağdur ediyor.

MİDYAT’TA DA SÜRGÜNLER VAR

Öte yandan Midyat M Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan kimi siyasi tutukluların da sürgün edildikleri, ancak kaç kişi ve nereye sevk edildikleri konusunda bir bilgiye ulaşılamadı. Midyat M Tipi Cezaevinde kalan kardeşi İlhan Dayan’ın da sürgün edildiğini, ancak nereye götürüldüğü konusunda kendilerine bilgi verilmediğini ifade eden Halim Dayan, ağabeyinin yaşamından endişe duyduklarını söyledi. (Mardin/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Naldöken halkı baz istasyonu istemiyor

SONRAKİ HABER

Boşanma davası açınca bıçaklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...