08 Şubat 2015 17:23

Kobanêliler sınırda askerlerce darbedildi

Suruç'un(Pirsus) Siwêdê köyü civarından Kobanê’ye geçmek isteyen 4 kişi askerlerce darbedilerek, boş araziye bırakıldı.

Paylaş

IŞİD'in Kobanê kentine dönük saldırılarının YPG/YPJ güçlerince kırılıp zaferin elde edilmesinin ardından Kobanêlilerin kente dönüşü askerler tarafından engelleniyor. Akşam saatlerinde Kobanê’nin batısına düşen Suruç'un(Pirsus) Siwêdê köyü civarından Kobanê’ye geçmek isteyen bir grup Kobanêli, kendilerini zırhlı araçla kovalayan askerlerin saldırısına maruz kaldı.

Kobanê’ye geçmek isteyen ve askerlerin şiddetine maruz kalan yurttaşlardan ikisi kendi imkanlarıyla olay yerinden uzaklaşmayı başarırken, Bozan Şêx Bozan (47) ile Heyder İbo (35) maruz kaldıkları asker şiddeti nedeniyle ağır yaralandı. Olay yerine çağırılan ambulans ise 3 saat sonra geldi. Yaralılar Suruç Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kobanêlilerden Bozan Şexbozan sınır hattından yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bulunmalarına rağmen asker şiddetine maruz kaldıklarını belirtirken, kolu ve bacağı kırıldığı için yaklaşık 3 saat boyunca olay yerinde kaldığını söyledi. Vücuduna dipçik ve sopa darbeleri alan Bozan Şexbozan isimli Kobanêlinin sol kol ve sol bacağı kırılırken, hastanede yapılacak olan röntgen için ayağa dahi kalkamayan Heydar İbo’nun kulağında oluşan hasarın yanı sıra başı ve sol kolu kırıldı. (Urfa/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Şikeyle mücadelede yeni bir süreç bizleri bekliyor

SONRAKİ HABER

Filistinli gazeteciler ‘üçlü tehlike’ altında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...