08 Şubat 2015 16:40

Çipras: Seçim vaatlerimizi yerine getireceğiz

Yunanistan’ın yeni başbakanı Aleksis Çipras, parlamentodaki ilk konuşmasını yaptı. Çipras, seçim kampanyasında dile getirdiği vaatlere sadık kalacağını vurguladı ve kemer sıkma politikalarının mağdurlarına bedava gıda ve elektrik verileceğini söyledi.

Paylaş

Yunanistan’ın yeni başbakanı Aleksis Çipras, parlamentodaki ilk konuşmasını yaptı. SYRIZA lideri, seçim kampanyasında dile getirdiği vaatlere sadık kalacağını vurguladı ve kemer sıkma politikalarının mağdurlarına bedava gıda ve elektrik verileceğini söyledi.

Çipras, siyasilerin ve bürokratların kullandığı makam araçlarında ciddi bir kesintiye gideceklerini söyledi. Başbakanlık uçaklarından birinin de satılacağını duyurdu.

“Bu hükümetin önceliği, seçimlerden önce söz verdiğimiz gibi kemer sıkma anlaşmalarının, insani krizin büyük yaralarıyla baş etmektir” diyen Çipras, yolsuzluk ve vergi kaçakçılığıyla mücadele edeceklerini belirtti.

Çipras'ın sözlerinden öne çıkanlar şöyle:

"Egemenliğimizi, Avrupa'yla eşit konumumuzu yeniden kazanacağız."

"Ülkeyi yeniden inşa mücadelesi zorlu olacak ve halkımızın desteğine dayanacağız."

"Gerçekçi bir planımız, güçlü pazarlık taktiğimiz var ve Yunanistanlılar haricinde kimseye hizmet etmeye niyetimiz yok."

"Hükümetimizin geri dönüşü olmayan kararı seçim öncesi verilen sözleri tutmaktır."

"2. Dünya Savaşındaki savaş borçlarının ödenmesi için mücadeleyi sürdürmek gibi tarihi bir sorumluluğumuz bulunuyor." (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Bu köy içecek suyu eşek sırtında taşıyor!

SONRAKİ HABER

Beşiktaş yeniden lider

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...