08 Şubat 2015 15:59

Arjin eriyor, devlet seyrediyor

AKP hükümeti sağlık sistemiyle övünürken, maddi imkansızlıklar nedeniyle tedavi olamayanların durumu gerçeklerin hiç de propaganda edildiği gibi olmadığını gösteriyor.

Paylaş

AKP hükümeti sağlık sistemiyle övünürken, maddi imkansızlıklar nedeniyle tedavi olamayanların durumu gerçeklerin hiç de propaganda edildiği gibi olmadığını gösteriyor. Devletin ilgisizliği ve maddi imkansızlıklar nedeniyle birçok kişinin tedavi olamadığı Hakkari’de yaşayan Acar ailesinin 11 yaşındaki çocuğu Arjin Acar yaşam mücadelesi veriyor. 3 yaşında kas hastalığı lokodistrofiye hastalığına yakalanan Arjin, 3 yıldır yataktan çıkamadığı gibi çektiği acı da arttı. Elleri ve ayakları artık tutmayan Arjin’in günlük ihtiyaçları anne ve babası tarafından karşılanıyor.

Arjin’in tedavisi için hastane hastane dolaşan aile 2 yıldır maddi imkansızlıktan dolayı çocuklarını kontrole dahi götüremiyor. Hastalık karşısında çaresiz kaldıklarını söyleyen Arjin’in babası Faysal Acar, “Birçok hastaneye götürdük ama maddi nedenlerle tedavi edemedik. Artık ilaç alabilecek durumumuz bile kalmadı. Duyarlı herkese çağrım, Arjinin tedavisi için bize destek olmaları” dedi. (Hakkari/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Yunan emekçilerden Kobanê kampanyası

SONRAKİ HABER

PYD ve YPJ heyeti, Hollande ile görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...