08 Şubat 2015 15:07

Sisi: Körfez ülkelerinde pirinç gibi para var

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’nin cumhurbaşkanı adayı olmadan hemen önce kurmaylarıyla yaptığı bir toplantının ses kaydı ortaya çıktı.

Paylaş

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’nin cumhurbaşkanı adayı olmadan hemen önce kurmaylarıyla yaptığı bir toplantının ses kaydı ortaya çıktı.

El Cezire’nin haberine göre kayıtta, Sisi kendisine destek veren her Körfez ülkesinden istenen paranın miktarını açıklıyor.
Nasıl elde edildiği bilinmeyen kayıt Mısırlı muhaliflere ait ve İstanbul’dan yayın yapan Mükemmilin televizyonunun yayınladı. Bu televizyonun yayınladığı son ses kaydının ardından uydu yayını kesildi. Kanal şu an sadece internetten yayın yapabiliyor.
Şubat 2014’e ait olduğu belirtilen kayıtta Sisi, özel kalem müdürü Abbas Kamil ve Askeri Konsey Üyesi Mahmut Hicazi ile yaptığı toplantı sırasında “Körfez ülkeleriyle tıpkı 1990’da Suriye rejimine yaptıkları gibi ‘al ve ver’ temelinde ilişki kurmamız gerekiyor” diyor.
“10 milyar BAE’den (Birleşik Arap Emirlikleri), 10 milyar Kuveyt’ten” diyen Sisi, her ülkeden istenecek miktarı ise şöyle anlatıyor: “Körfez ülkeleri liderleri kendi ülkelerinin bütçelerinin üzerinde dev paralara sahip... 10 milyar dolar istiyoruz... Bir 10 milyar Birleşik Arap Emirlikleri’nden, bir 10 milyar da Kuveyt’ten... Ordu hesabına geçecek 10 milyar dolara ihtiyaç duyuyoruz. Paralar Merkez Bankası’na girecek ve 2014 yılının hesabı kapanmış olacak.”

Sisi’nin bu sözleri üzerine Abbas Kamil gülüyor. Sisi ise, “Niye gülüyorsun amcam? Para onlarda pirinç gibi” diyor. Görüşmede Sisi’nin Özel Kalem Müdürü Abbas, “Sadece Katar Merkez  Bankası’nın rezervi 900 milyar dolar” diyor ve Katar Emiri ile ilgili yakışıksız ifadeler kullanıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Dörtlü Ukrayna zirvesi 11 Şubatta

SONRAKİ HABER

‘IŞİD Halep’ten çekilebilir’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa