08 Şubat 2015 12:48

Sular çekildi çamur kaldı

Edirne'de Meriç ve Tunca nehirlerindeki taşkınların ardından sular çekilirken, geriye esnafın temizlik yaptığı işyerlerinde çamur, ekili alanlarda ise kum deryaları kaldı.

Paylaş

Edirne'de Meriç ve Tunca nehirlerindeki taşkınların ardından sular çekilirken, geriye esnafın temizlik yaptığı işyerlerinde çamur, ekili alanlarda ise kum deryaları kaldı.

Edirne’de taşan suların çekilmesinin ardından nehir kenarlarında iş yerleri olanlar temizlik çalışmalarına başladı. Yaklaşık 1.5 metre yüksekliğe ulaşan sel suları nedeniyle dükkanlar adete çamur deryasına döndü. İşletme sahipleri taşkın nedeniyle işyerlerinde büyük zararlar meydana geldiğini ifade ederek devletin kendilerine yardım etmesini istedi.

Kahvaltı salonu işleten Ahmet Hoşgör, “Bütün elektronik eşyaların hepsi yanmış durumda. Sel sırasında dükkana yaklaşık 1.5 metre yüksekliğinde su girmiş halen temizlemeye çalışıyoruz” dedi.

Çalışanlar çamur deryasına dönen işyerinde temizliği sürdürürken, birçok eşyayı da kayıklarla nehrin içerisinden topladı. İşyerinin fırınları tamamen sular altında kaldığı için kullanılmaz hale geldiğini ifade eden Yılmaz Aytuğ, “Uzun süre buradaki temizlik bitmez çünkü her yer çamur olduğu için temizliği de kolay olmuyor” dedi.

Nehir kenarındaki işletmeler çamurla dolarken, ekili alanlar ise suların getirdiği kumla doldu. Birçok ekili arazi kum deryasına dönerken, suyun çekilmediği alana sürüklenen bir traktör sel sularının şiddetini ortaya koydu. (Edirne/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Dilovası, 365 günün 55'inde temiz hava soluyabiliyor!

SONRAKİ HABER

Kadıköy'de 'dayanışma' ve 'birlik' sesleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...