08 Şubat 2015 10:37

YPG: Son 24 saatte 19 köy özgürleştirildi

YPG, son 24 saat içinde 19 köyün IŞİD'den temizlendiğini ve IŞİD'lilerin bazı köyleri çatışmadan terk ederek kaçtığını ifade etti.

Paylaş

YPG Basın Merkezi, köylere yönelik başlatılan temizlik operasyonlarının son 24 saatine ilişkin yazılı açıklama yaptı. YPG/YPJ güçleri karşısında çetelerin tutunamadıkları ifade edilen açıklamada, çete gruplarının bazı köyleri çatışmadan terk ettiği kaydedildi.

YPG/YPJ güçlerinin dün gün ve gece boyunca Kobanê'nin doğu, batı ve güneyinde eşzamanlı operasyonlar düzenlediğini, Kobanê'nin doğusunda bulunan Solanê, Lêhênê, Mîlê, Koran, Ûçkardeş ve 2 ayrı köyden oluşan Xerbîsan köylerinin IŞİD'den arındırıldığı belirtilen YPG açıklamasında, alanda ölü ve yaralı IŞİD'li sayısının tespit edilemediği belirtildi.

Kobanê'nin batısında da YPG güçlerinin şok baskınlarla geniş bir alanda hakimiyet kurduğunu, operasyon kapsamında hedefledikleri Korê, Bîra Remê, Xanê, Qenter, Kiran, Kûlan ve Qereko köylerini çetelerden temizlendiğini aktaran YPG, "Qereko köyünde yaşanan çatışmalarda 8 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz 8 cenazeyle birlikte 2 adet kaleşnikof ve 1 adet B7 roketatar ele geçirmiştir" dendi.

Güneydeki operasyona ilişkin ise YPG şu bilgileri verdi: "Kobanê'nin güneyinde de ilerleyen güçlerimiz dün Komçi, Şêx Botan, Cumo, Piştê Zêrik, Ziravê köylerini çetelerden temizlemiştir. Ayrıca Ziravê köyü yakınlarında bulunan 3 tepe ve Kilxeydê köyünün üzerinde bulunan sırt da özgürleştirilmiştir." (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

'Hakan Fidan, Davutoğlu'nun yanında yer alacak'

SONRAKİ HABER

Boko Haram tehdidi Nijerya'da seçimleri erteletti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...