08 Şubat 2015 10:07

Dersimliler 2 gün okul boykotu yapacak

Dersim Halk Meclisi, zorunlu din derslerinin kaldırılması talebiyle yürüyüş düzenledi. Zorunlu din derslerinin kaldırılması talebiyle okul boykotu çağrısında bulunularak, tüm Dersim halkının 2 günlük okul boykotuna katılmasını istendi.

Paylaş

Dersim Halk Meclisi’nin çağrısı üzerine Moğultay Mahallesi Sanat Sokağı’nda bir araya gelen yüzlerce kişi “Devletin Alevisi Olmayacağız” pankartıyla Seyit Rıza Meydanı’na kadar yürüdü. Burada Dersim Halk Meclisi adına açıklama yapan, Özge Perihan Hoşoğlu, Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana Aleviler başta olmak üzere farklı inanç gruplarının büyük zulümler yaşadığını ve asimile edildiğini söyledi.

Hoşoğlu, “12 yıllık iktidarları boyunca Türkiye’yi Türk-İslam sentezi politikasına göre şekillendirmeye çalışan ve büyük oranda da başarılı olan AKP hükümeti eğitim üzerinde yaptıkları gerici değişiklikleri ile gelecek nesillerin dinci bir nesil olarak yetişmeleri için eğitim alanına pervasızca saldırmaktadır” dedi. Hoşoğlu, “AKP hükümetinin Aleviler ve diğer inanç grubu üzerindeki baskı ve asimile politikasından vazgeçip eşit vatandaşlık hakları için her türlü yasal değişiklikleri yapmalıdır. Bu taleplerimizde ısrarcı olacağız, bunun için de Alevi örgütlerinin ve demokratik kitle örgütlerinin 9-10 Şubat tarihlerinde iki gün öğrencilerimizi okula göndermeme kararını Dersim’de en üst seviyede hayata geçireceğiz” diye konuştu. (DersimEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sanat performansı 'çarşaf karşıtlığı' olarak gösterildi

SONRAKİ HABER

Başkale'den Kobanê'ye 4 kamyon yardım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa