08 Şubat 2015 08:54

TPAO işçileri mahkemeye gitti

Batman'da yıllardır taşeron işçisi olarak çalıştıkları Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Jeoloji Birimi’ndeki işlerine son verilen 28 işçi, hukuk mücadelesi başlattı.

Paylaş

Batman'da yıllardır taşeron işçisi olarak çalıştıkları Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Jeoloji Birimi’ndeki işlerine son verilen 28 işçi, hukuk mücadelesi başlattı. 

Adliye binasına giderek başvuruda bulunan işçiler, haklarını yasal yollardan arayacaklarını açıkladı. Bunun bir hukuk mücadelesi olduğunu belirten işçiler, "Bu bir hak mücadelesidir. Biz haksız olarak işimizden ve aşımızdan edildik. Dava yoluna gitmek bizim isteğimiz değildi. Bizi işten çıkaranlar bu yolun dışında bir seçenek bırakmadıkları için biz de hakkımızı yasal hak arama mekanı olan mahkemelerde aramak zorunda kaldık." dedi.

'KADRO BEKLERKEN, İŞİMİZDEN OLDUK'
Kadro beklentisi içinde olduklarını ancak hukuksuz bir şekilde işten çıkarıldıklarını açıklayan 28 işçi, "Biz kadro beklerken işimizden edildik. Yapmış olduğumuz iş, taşerona verilecek bir iş olmayıp TPAO’nun asli işlerindendir. Asıl işi icra eden işçilerin taşeron işçisi olarak değil kadrolu çalıştırılmaları gerekir. Bu haksızlığın ortadan kaldırılmasını beklerken daha büyük bir haksızlığa uğradık ve işimize son verildi. TPİC çalışanlarına bulunan formülden dahi yararlandırılmadık. Biz petrol emekçisiyiz. Batman'ı Batman eden ve bu seviyeye getirenler petrol çalışanlarıdır. Durumumuzu Maliye Bakanı, Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve Başbakan'a kadar ilettiğimiz halde bir sonuç alamadık." ifadelerini kullandı. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü de vekillik için istifa etti

SONRAKİ HABER

Binler, 'laik eğitim, demokratik Türkiye' dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...