07 Şubat 2015 17:00

Kadıköy'den gol sesi çıkmadı

Süper Lig'in 19. haftasında Fenerbahçe sahasında Trabzonspor'u ağırladı. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bu sezonun en kalabalık tribünlerine oynanan maç golsüz sona erdi.

Paylaş

Süper Lig'in 19. haftasında Fenerbahçe sahasında Trabzonspor'u ağırladı.

Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bu sezonun en kalabalık tribünlerine oynanan maç golsüz sona erdi.

Fenerbahçeli Caner Erkin, maçın sonunda hakeme itirazları sonucu çift sarı karttan kırmızı kart gördü.

Lider Fenerbahçe bu sonuçla puanını 43'e yükseltti. Trabzonspor ise 30 puanla 6. sırada yer alıyor.

ERSUN YANAL: ÇOK KÖTÜ OYNADIK

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal maç sonrası yaptığı açıklamada, Fenerbahçe karşısında ofansif yönden etkili olamadıklarını ve çok kötü oynadıklarını söyledi.

Takımının deplasmanda Fenerbahçe ile golsüz berabere kaldığı karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısına katılan tecrübeli teknik adam, ofansif yönden çok beceriksiz kaldıklarını belirterek, "Bugün kötü oynamadık çok kötü oynadık. Ofansif yönden becerimizi ortaya koyamadık. Savunma yönünden onları tuttuk ama atak olarak onlara karşı veremedik. Bu bizim oyunumuz değil. Bunun tam tersi olmalıydı. Geçen yıldan oturmuş bir kadroya karşı sıkıntı çektik." diye konuştu.

Öte yandan bir gazetecinin "Maç öncesinde İsmail Kartal ile neden tokalaşmadınız. Aranızda kırgınlık mı var?" sorusuna ise Ersun Yanal, "Futbolcuların futbolculara, antrenörlerin antrenörlere kırıldığına rastlamadım. Böyle bir kırgınlık olduğunu sanmıyorum." şeklinde cevap verdi.

Başka bir gazetecinin "Geçen yıl bu takımla şampiyon olmuştunuz. Bu takım sizin futbolu mu oynadı?" sorusuna ise Yanal şöyle cevap verdi: "Bu akşam ofansif yönden direnç gösteremedik. Hücum yönünde zayıf kaldım. Becerimiz düşüktü."

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun maçtan önce yapmış olduğu açıklamaların maçın hakemini etkileyip etkilemediği sorusunu ise tecrübeli teknik adam, "Ben sahanın içinde kalarım. Saha içinde olanlara cevap vermeye çalıştım. Hiçbir zaman saha dışıyla ilgilenmedim." diye cevapladı.

Yanal, Trabzonspor olarak bundan sonra kalan bütün maçları kazanmak için sahaya çıkacaklarını sözlerine ekledi.

İSMAİL KARTAL: BİR GOL BULABİLSEYDİK...

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Trabzonspor ile 0-0 berabere kaldıkları maçın ardından yaptığı açıklamada, çok iyi hazırlandıklarını ve rakiplerini de kendi yarı alanına hapsettiklerini vurgulayarak, "Yarı alanımızı çok kolay geçemediler. Bir tane duran toptan pozisyon buldular. Onun haricinde neredeyse kalemize gelemediler. Futbolun tüm güzelliklerini, doğrularını bu akşam oynayarak coşkulu futbolumuzla yerine getirmeye çalıştık. Son vuruşta başarısızdık. Bir gol bulabilseydik bu akşam çok büyük farkla maçı kazanabilirdik. Verdikleri mücadeleden dolayı oyuncularımı tebrik ediyorum. Taktiksel anlamda da hepsi görevini A'dan Z'ye yerine getirdiler. Bu oynadığımız futbolla şampiyonluk yolunda çok büyük ilerleme kat ettiğimizi, en büyük aday olduğumuzu bütün taraftarlarımıza ve bütün kamuoyuna gösterdik" dedi.

Teknik direktör Kartal, karşılaşma içinde bir de verilmeyen net penaltıları olduğunu dile getirerek, "Onun için de 'olabilir' diyoruz. Kendi evimizde oyuncularımızın verdiği mücadeleyi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

İki ön liberolu sistemle maçın büyük bölümünde oynamalarının, "1 puan yeter" düşüncesinin bir ürünü olmadığını vurgulayan Kartal, "Maçın başından sonuna kadar çift ön liberoyla da oynasak en az 6-7 net pozisyonumuz var. Çift ön liberolu oynarsınız ancak baskılı oynarsınız. Rakibimizi de oynatmama üzerine kurgu oluşturduk. Bu akşam hücum anlamında fazla bir varlık gösteremediler" diye konuştu.

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun hakem Bülent Yıldırım ile ilgili açıklamalarının, penaltı beklentileri olan pozisyondaki kararda etkili olup olmadığı sorusuna Kartal, "Onu kamuoyunun takdirine bırakıyorum" cevabını verdi.

Bu arada Kartal, maç öncesinde Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ile koridorda tokalaştıklarını söyledi.

Teknik adam ayrıca, "Hakemle ilgili yorum yapmayacağım. Kulübümüz, başkanımız ve yöneticilerimiz gerekli cevabı verirler" ifadelerini kullandı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Afrika Kupası'nda üçüncü Demokratik Kongo oldu

SONRAKİ HABER

Hakkari'de askeri araç devrildi: 3 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...