07 Şubat 2015 12:45

CHP'li Kaya'dan savcılara Hakan Fidan için çağrı

CHP'nin parti içi eğitiminden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu'nun yardımcısı Yıldırım Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP ve milletvekili adaylığı için görevinden istifa eden MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı eleştirdi.

Paylaş

CHP'nin parti içi eğitiminden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu'nun yardımcısı Yıldırım Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP ve milletvekili adaylığı için görevinden istifa eden MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı eleştirdi. Kaya, "Hakan Fidan aslında bugüne kadar bizim söylediklerimizi ispatladı. Hakan Fidan AKP'nin bir emireri gibi, tetikçisi gibi çalıştı. Şimdi bu zırhdan ayrılıyor, savcılara görev düşüyor. Hemen savcılar Hakan Fidan'ı ifadeye çağırmalılar ve ifadelerini alarak varsa suçu bunu yargı önüne çıkarmaları gerekiyor. Dokunulmazlık zıhrına bürünmeden önce bu yapılmalıdır" dedi.

CHP tarafından 2015 genel seçimleri öncesi başlattığı Parti İçi Eğitim çalışmaları kapsamında Siirt'e gelen Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu'nun yardımcısı Yıldırım Kaya, 2 gün sürecek parti içi eğitim öncesi CHP İl Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın Milletvekili Adayı olmak için partisinden istifa etmesini eleştiren Kaya şunları söyledi: "Hakan Fidan aslında bugüne kadar bizim söylediklerimizi ispatladı. Hakan Fidan AKP'nin bir emireri gibi çalıştı. MİT mensubu, MİT'in başındaki bir insan AKP'den bugün eğer Milletvekili adayı oluyorsa, Hakan Fidan'ın bugüne kadar yaptığı her şeyde bir AKP tetikçisi olarak çalıştığı çok aşikardır, çok açık ve nettir. Dolayısıyla, Hakan Fidan, Tayyip Erdoğan'ın gerçek yüzünü bir kez daha açığa çıkartan bir iş yapmıştır. Yani bilinen bir gerçeğe bir kez daha su yüzüne çıkartmıştır. Ben Hakan Fidan'ın parlemantoya girerek dokunulmazlık zırhına bürünme çabası içerisinde olduğunu düşünüyorum. AKP içerisinde bir çok aday adayı arkadaşta zaten dokunulmazlık zıhrına bürünerek kendi hırsızlıklarını ve yolsuzlıklarının üstünü örtebilecek bir zırh giyme telaşındalar. Ama bu telaş hiç kimseye bir fayda getirmeyecek, yarar getirmeyecek, Hakan Fidan'a da bu yarar sağlamayacak. Umarım Hakan Fidan, görevinden ayrılır ayrılmaz bu ülkede eğer gerçek Cumhuriyet savcıları varsa hemen soruşturmaya başlarlar. Hakan Fidan'ı ifadeye çağırırlar. Çünkü Hakan Fidan ifadeye çağrıldı. O dönemin Başbakanı olan şimdi Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan Hakan Fidan'ı bir dokunulmazlık zıhrına büründürmüştü. Şimdi bu zırhdan ayrılıyor, savcılara görev düşüyor. Hemen savcılar Hakan Fidan'ı ifadeye çağırmalılar ve ifadelerini alarak varsa suçu bunu yargı önüne çıkarmaları gerekiyor. Dokunulmazlık zıhrına bürünmeden önce bu yapılmalıdır."

ERDOĞAN AKP GENEL BAŞKANI GİBİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da AKP genel başkanı gibi davranmakla suçlayan Yıldırım Kaya, Siirt halkının, Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi kaderini belirleyen bir il olduğunu anlatırken, "İlk kez Milletvekiliniz olarak başbakanlığa oradan cumhurbaşkanlığı'na ulaştı. Ama 2005 yılında Eruh ilçe meydanında toplanan halka verdiği sözleri halen yerine getirilmedi. Erdoğan başta olmak üzere AKP'nin tek derdi kendi çıkarlarıdır. Ne Kürtler, ne işçiler, ne kadınlar, ne de gençler hiçbirimizi sevmiyor, önemsemiyorlar. Zerre kadar umurlarında değiliz. Kürt sorununu ancak ve ancak halklara düşman olmayanlar, halkların kardeşliğine inananlar çözebilir. Bizim birlikteliğimiz çözümün anahtarı olacaktır" dedi.

Hükümetin hazırladığı TBMM gündemine getirdiği İç güvenlik paketini de eleştiren CHP'li Yıldırım Kaya, bunun Türkiye genelinde olağanüstü hal ilanı anlamı taşıdığını anlatırken, "Recep Tayyip Erdoğan'ın kaderini değiştiren il şimdi de Türkiye'nin geleceğini belirleyerek aydınlık ve eşit koşullarda kardeşçe yaşayacağımız yarınları müjdeleyecektir. Savaşa ve karanlığa karşı, Özgür ve Demokratik Türkiye yolunu 7 Haziran'da sizler açın" diye konuştu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Davutoğlu'dan Hakan Fidan yorumu

SONRAKİ HABER

2014 biber gazı bilançosu: 8 ölü, 453 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...