07 Şubat 2015 10:43

2014 yılında 257 kadın katledildi

İHD İstanbul Şubesi Kadın Hakları Komisyonu, 2014 yılında, 575 kadının erkeklerin şiddetine uğradığını, 282 kadının taciz ve tecavüze maruz kaldığını ve 257 kadının ise katledildiğini kamuoyu ile paylaştı.

Paylaş

İHD İstanbul Şubesi Kadın Hakları Komisyonu, 2014 yılında, 575 kadının erkeklerin şiddetine uğradığını, 282 kadının taciz ve tecavüze maruz kaldığını ve 257 kadının ise katledildiğini kamuoyu ile paylaştı. 

İHD İstanbul Şubesi Kadın Hakları Komisyonu, 2014 Yılı Kadına Yönelik Hak İhlalleri Raporu'nu Galatasaray Meydanı'nda yapılan eylemle açıkladı. "Fıtrat aile, haksız tahrik indirim eşittir erkek devlet" pankartının açıldığı eylemde, "Erkek şiddetine hayır", " Kadın cinayetlerine karşı acil önlem alınsın" dövizleri taşındı. Eylemde, şiddete uğrayan, katledilen ve cezaevindeki kadınların yaşadıkları anlatıldı. 

2014 YILINDA 257 KADIN ERKEKLER TARAFINDAN KATLEDİLDİ 

Ardından kadınlar adına açıklama yapan İHD İstanbul Şubesi Kadın Hakları Komisyonu üyesi Mürüvvet Yılmaz, erkek egemen devletin, kadınların mücadele ederek kazandığı haklarını gasp etmeye çalıştığını söyledi. "Devlet, kadın kelimesini neredeyse tüm yaşamdan söküp erkeğin denetimine vermeye, dört duvarın arasına hapsetmeye çalışmaktadır" diyen Yılmaz, mevcut durumda tüm kadınların en temel hak olan "yaşam hakkının" ihlali ile karşı karşıya olduğunu dile getirdi. 

Yılmaz, 2014 yılında 575 kadının erkeklerin şiddetine uğradığını, 282 kadının taciz ve tecavüze maruz kaldığını ve 257 kadının ise katledildiğini belirtti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın kadına yönelik şiddet konusunda suskunluğunu sürdürdüğünü hatırlatan Yılmaz, kadına yönelik şiddeti önlemeyi amaçlayan ve Türkiye'nin de taraf olduğu İstanbul Sözleşmesi ile Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Uluslararası Sözleşmesi'nin (CEDAW) yükümlülüklerinin yerine getirmesi çağrısında bulundu. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Üzerine kaya parçası düşen maden işçisi öldü

SONRAKİ HABER

350 maden işçisi eylemde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...