07 Şubat 2015 10:08

Marmaris’te yine göçmen trajedisi

Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında bindikleri fiber teknenin batması sonucu 7 mülteci hayatını kaybetti. 6 mülteci ise sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Paylaş

Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında bindikleri fiber teknenin batması sonucu 7 mülteci hayatını kaybetti. 6 mülteci ise sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Yunanistan’ın Simi Adası’na gitmek üzere denize açıldıkları belirlenen Irak ve İran uyruklu toplam 15 mültecinin içinde bulunduğu fiber tekne, bir süre sonra su alıp battı. Bu sabah saat 09.00 sıralarında balıkçılar ve çevredeki denizciler, göçmenlerden bazılarının cesetlerini görüp, durumu Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı'na bildirdi.

Bölgeye hareket eden sahil güvenlik botu, mültecilerden 6’sını sağ olarak kurtardı. Denizden 7 mültecinin de cesedi çıkartıldı. 2 kişiyi havadan ve denizden arama çalışması başlatıldı. Ekipler, havanın kararmasıyla arama çalışmalarına son verdi.

YARALI MÜLTECİLER TEŞHİS İÇİN LİMAN BAŞKANLIĞINA GETİRİLDİ

Marmaris Devlet Hastanesi'ne getirilen 6 mülteci tedaviye alındı. Yaralılardan 2'si Irak ve birisi İranlı toplam 3 mülteci ayakta yapılan tedavi sonrası İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Marmaris Liman Başkanlığı'na götürüldü. Kordon Caddesi Anatolia Meydanı'nda bulunan Liman Başkanlığı'na yoğun güvenlik altında getirilen 3 mülteci dosyalarda kayıtları bulunan 5 bin gemi adamının fotoğrafları inceletildi. Marmaris Jandarma İstihbarat ekipleri tarafından akşam saat 22.00 sıralarında Marmaris Liman Başkanlığı'na getirilen 3 mültecinin fotoğraftan tekne sahibi teşhisin sabaha kadar devam edeceği bildirildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları İstanbul'da toplanacak

SONRAKİ HABER

39 dağcı Ağrı'da fırtınaya tutuldu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa