06 Şubat 2015 20:16

Hakan Fidan milletvekilliği için istifa etti

Paylaş

MİT Müsteşarı Hakan Fidan 2015 Genel seçimlerinde milletvekili adayı olmak için Başbakan Ahmet Davutoğlu’na istifasını verdiği bildirildi. Fidan’ın istifası 10 Şubat’tan itibaren geçerli olacak.

Hakan Fidan'ın Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildikten sonra Davutoğlu'nun kurduğu hükümette yer alacağı söylentileri ortaya atılmıştı. 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç CNN Türk'te katılmış olduğu bir programda Fidan'ın istifasını öğrendi. Arınç Fidan'ın milletvekili olmasına karşı olduğunu belirterek şunları söyledi; "Yaptığı görev bence daha önemli. Eğer vekil olacaksa her vekil onun yaptığı işi yapamaz. Sıradan bir milletvekili olacaksa bence bu görev çok daha önemliydi. Şahsen kendisinin bakan olmasını uygun görmüyorum. Süpermen görevi verilmiş bir insanın bir vekil olarak parlamentoya girmesini israf olarak görürüm"

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Kamu Güvenliği Bakanlığı adı altında yeni bir bakanlık kurulacağını söyleyerek Kamu Güvenliği Bakanlığı'na MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın getirileceğinin söylendiğini iddia etmişti.. (ANKARA)

 

ÖNCEKİ HABER

Kremlin’de yapılan 5 saatlik Ukrayna zirvesi sona erdi

SONRAKİ HABER

EA7 Olimpia Milano: 71 - Anadolu Efes: 73

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...