07 Şubat 2015 01:00

Benim değil bizim kavgamız

Geçtiğimiz günlerde gazetemize mektup yazarak Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi işçilerin grevini desteklediklerini ve grev yasağına tepki gösterdiklerini anlatan Ford işçilerine, İstanbul’da grev yasağına karşı verdikleri direnişle adlarından söz ettiren Ejot Tezmak işçilerinden yanıt geldi.

Paylaş

Ekmek kavgası

Suat YAZIR/Ejot Tezmak işçisi/İstanbul 

Ford Otosan işçisi değerli kardeşim; 
Söylediklerin ve dileklerine katılmamak mümkün değil. Lakin sınıf bilincinin, emekçi olmanın, üreten olmanın gerekliliğini yerine getirirken kuşkudan hesaptan, çıkardan uzak anlayış bilinci için örgüt dürtüsünden öte önce birey olarak bir karar vermeliyiz. Duruşumuz ne olmalıdır şu anda nedir. Sınıf bilinci bireyden başlar o bilinç örgütü ve sınıfı harekete geçirir ve bunun için çabalar. Ben tüm metal işçilerine ve tüm örgütlü örgütsüz işçilere sesleniyorum. Farkında mısınız? Farkına vardınız mı? Yaptıklarımızı çaba ve mücadelemizi uzaktan mı seyrettiniz yoksa hiç haberiniz yok muydu, yoksa umursamadınız mı?
Emekçi dostlar lütfen unutmayın bu kavga ekmek kavgasıdır benim değil bizim kavgamızdır.Ve yarın sizin kavganız olduğunda ki umarım olur kardeşlerinizin yanınızda olacağından emin olunuz.
Herkese selam olsun…


Birleşe birleşe kazanacağız

Erdem KOÇ/Ejot Tezmak işçisi/İstanbul 

Merhaba emeği ile geçinen ezilen sömürülen Ford Otosan emekçisi kardeşler.
Bu işçi kardeşlerinizin almış olduğu grev kararını desteklediğiniz için teşekkürler.
Olması gereken de buydu zaten. Biz sadece kendimiz için değil tüm işçi sınıfı için greve çıktık.
Sizlerin bağlı olduğunuz işçi sendikası maskesi takmış satılık işveren değnekçileri bizlerin girmiş olduğu bu mücadeleden öyle ürktü ki, yandaşı MESS ile aynı elinden oyuncağı alınmış çocuk gibi ağlayarak padişahlarının kapısını aşındırdılar ve bizlerin bu insanca çalışma ve insanca yaşama, çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakma mücadelemizi engellemeye çalıştılar. Ama şunu bilsinler ki bu direniş burada bitmedi, sizlerin ve tüm sınıf dostlarının katkısı ile devam edecektir. 
MESS’i ve AKP’yi tarihe gömecek olacak metal işçilerinin açtığı yoldan gelen Türkiye işçi sınıfıdır.
Bizlerin kaybedeceği bir şey yok ancak kazanacağımız koskoca bir dünya var.
Sizlere çağrımız sarı sendikal esaretten kurtulmanız ve demokratik kitlesel sınıf sendikacılığı yapan Birleşik Metal-İş’e yüzünüzü dönmenizdir…
BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ…


Ayrım yapmadan tüm emekçilerin yanındayız

Tarık KOLANCI/Ejot Tezmak İşyeri Komitesi/İstanbul

Değerli Ford Otosan işçisi dostlarım ;
Öncelikle tarafımızdan yaptığımız grev ve direniş için övgü ve iyi niyet hissiyatınıza teşekkürlerimizi sunarak başlamak isterim.
Şunu tüm emek dostları bilmelidir ki bizim amacımız kapatmak, yıkmak, fabrikalara kilit vurmak değil iş barışı ve emeğin onurunu korumak ve kollamaktır. Bu uğurda grev ve direnişimizden asla ödün vermeden yürüdüğümüzü ve yürüyeceğimizi bilmenizi isterim. Biz sınıf bilincini ve gücünü bu ülkedeki işçi dostlarına teori ve pratikte nasıl yapılmasını gerektiğini, kamuoyu ve MESS’teki patronlara ve sermaye yanlılarına umarım kanıtlamışızdır.
Ümit ediyorum ki bu devran sürmeyecek ve bundan sonra işçi dostlarımız yalnız işçiden başka dostu olmadığının farkına varacaklar diyorum. Birleşik Metal-İş üyesi işçiler, tüm işçi kardeşlerinin yanında olacaktır. Ekmek kavgasının yanında ve arkasındayız. Teminatı ve öncüsüyüz.
Siyasi parti, etnik kimlik, sendika ayrımı yapmaksızın tüm emekçilerin yanındayız.
BİZ BİZE MUHTACIZ, BİZ BİZE YETERİZ.


Tarih yazmak için

Mutlu CAN/Ejot Tezmak İşçisi/İstanbul

Sevgili emekçi kardeşlerim;
Ben 12 yıl Türk Metal Sendikası’nda örgütlü Uzel fabrikasında çalıştım. Sonradan işyeri değişikliği ile Ejot’a girdim. Birleşik Metal-İş’i burada tanıdım. Türk Metal de temsilciler sadece elbise ve sabun dağıtırdı. Emekçinin üretimden gelen gücünü burada anladım. Sizler de dışarıdan izleyerek bu gücün sizlerde de olduğunun farkına varmalısınız. Bu dayatmalar sadece biz metal işçilerinin mevcut haklarını gaspa yönelik değil, çocuklarımızın hayatını, onların da işçilik yaşamını etkileyecek sonuçlar içermektedir.
Bu direniş Ejot ve diğer 40 firmanın baskıya hukuksuzluğa daha iyi bir gelecek için verdiği başkaldırıdan, onurluca mücadele etmekten, çocuklarımızın rızkını büyütmek için, aç kalmayı göze almaktan ibarettir.
Bu sebeple sizleri metal işçisinin umudu onuru geleceği olan Birleşik Metal-İş Sendikasının çatısı altında toplanmaya davet ediyorum.
Tarihi okuyan değil tarihi birlikte yazmak için gelin el ele verelim….


 

ÖNCEKİ HABER

‘Milli güvenlik’ yalanı yatsıya kadar yandı!

SONRAKİ HABER

12 yıl önce yaşadığı iş kazasından dolayı işten atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...