06 Şubat 2015 18:08

Evlerini hiç temizlemek zorunda olmayanların 9 alışkanlığı

Kimileri için zorunluluk kimileri için huzur kimileri içinse hastalık. Kimileri temizliği sever kimileri kendisinin dahil olmadığı sonucunu. Sevilse de sevilmese de yapılır...

Paylaş

Tertemiz evlerde yaşayan insanları kıskanıyor musunuz? Bir yardımcıya ihtiyaç duyulmadan, yalnızca daha iyi alışkanlıklarla bunu başarabilirsiniz. İşte evinizin her gün düzenli kalacağından emin olmanın yolları:

1) KIYAFETLERİNİZİ HER GECE ALDIĞINIZ YERE GERİ KOYUN

Pijamalarınızı değiştirdiğinizde, kıyafetlerinizi bir sandalyenin üzerine, hatta yere bile atmak çekici gelebilir. Fakat bu tembellik tuzağına düşmeyin, onları kirli sepetine ya da küçük bir gömme dolaba koymanız birkaç saniyenizi alır. Kirli gününüzde odanızdaki teki olmayan çorapları toplarken ekstra zaman harcamayacağınız için minnettar olacaksınız. Bir kıyafeti denediğinizde ya da çamaşırlarınızı yıkamayı bitirdiğinizde de benzeri söylenebilir. 

2) DAHA FAZLASINA SAHİP OLMAYIN

Bir düzine dolusu kağıt ya da beş tane peynir rende bıçağı ile ne yapacaksınız? Eğer ihtiyacınız yoksafazlasını almayın. Düzen, düzen, düzen. Daha fazla yer kazanmış olacaksınız.

3) RESMİ EVRAKLARI MİNİMUM DÜZEYDE TUTUN

Evinizin her tarafına yayılmış önemsiz posta, teslimat menüleri ve eski gazete yığınlarından ayrılmak kolaydır. Önemli dokümanlarınızı kurtarmak ve kalanları atmak için iyi bir dolgu sistemi yaratın.

4) KULLANDIKTAN SONRA HEMEN SİLİN

Gerçekçi olalım ki ne kadar az kir birikirse onu temizlemek o kadar kolaydır. Küf, makine yağı ve yemek lekeleri eviniz için iyi bir görüntü değildir.

5) ÇOK FAZLA EŞYA, YIĞILI YATAKLARA SAHİP OLMAYIN

Emin olun ki birkaç dekoratif yastığa sahip olmak ve mükemmel biçimlendirilmiş bir yatak için üzerine örtü sermek güzeldir ama bunu asgari düzeyde tutun. Her sabah yatağınızı daha az adımda düzeltmeniz, bunu yapmanızın daha mümkün olduğu anlamına gelir.

6) AYAKKABI VE CEKETLERİNİZİ ORTADAN KALDIRIN

Ayakkabı yığını olmuş bir giriş ya da üzerindeki rastgele ceketlerle bir kanepe yaygındır, fakat kesinlikle düzenli görünmez. Ayakkabılarınızı küçük dolabınıza koyun ya da kapının yanındaki bir rafa yerleştirin ve ceketinizi çıkarır çıkarmaz astığınızdan emin olun.

7) TABAKLARIN BİRİKMESİNE ASLA İZİN VERMEYİN

3 ya da 5 tabağı birkaç dakikada halletmek bunu hafta sonunda 15 dakikada halletmekten daha kolaydır.

8) EŞYALARI, ALDIĞINIZ YERE GERİ KOYUN

Eğer bunu yaparsanız kahve masanızın üzerindeki ne olduğu belirsiz DVD, dergi, kitap ve oyuncak yığınlarına sahip olmazsınız. Bu alışkanlık misafirler gelmeden önce yaşanacak korku dolu anları 5 dakikalık bir temizlikle daha iyi hale getirir.

9) DÜZENLİ OLARAK TOZ ALIN VE SÜPÜRÜN

Haftada en az 2 ya da 3 kez birkaç dakikalık toz alma ve süpürme işlemi, kendinizi rahat hissedebileceğiniz hafta sonunda sizi derinlemesine bir temizlik yapmaktan kurtaracaktır.

housebeautiful.com’dan çeviren İrem Karabatak

ÖNCEKİ HABER

Arçelik işçilerinden hükümete de sendikaya da tepki var

SONRAKİ HABER

200 yıldır meditasyonda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...