06 Şubat 2015 13:52

İztuzu Plajı ihalesi iptal edildi

Muğla'nın Ortaca ilçesinde bulunan İztuzu plajı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan sahil işletmeleri ihalesi iptal edildi.

Paylaş

Muğla'nın Ortaca ilçesinde bulunan İztuzu plajı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan sahil işletmeleri ihalesi iptal edildi. 

Muğla'nın Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi'nde bulunan İztuzu plajı, geçtiğimiz Aralık ayında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan ihale ile sahil işletmeleri yapan özel bir şirkete verilmişti. Dalyan Mahalle sakinleri ve İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu (İKUP) yapılan ihalede, Caratte Caretta deniz kaplumbağalarının yaşam alanlarının işgal edildiği için sahil işletmesini alan firmayı İztuzu plajına girmesine engel olmuştu. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, tartışmalar üzerine bugün yaptığı açıklamada, İztuzu Plajı'nda ticari hiçbir faaliyetin yapılmayacağını, şezlong ve şemsiyelerin kaldırılacağını, yurttaşların rahatça denize girebileceklerini belirtti. 

Güllüce, ayrıca İztuzu Plajı'nın sahil işletmesinin, önümüzdeki günlerde, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne devredileceğini söyledi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Fatma Ö. yaşam savaşı veriyor

SONRAKİ HABER

Niğde IŞİD davasında mahkemenin seçim telaşı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...