06 Şubat 2015 13:34

Gazeteci Yalman 2 yıldır tehdit ediliyor

Türkiye’de muhalif gazetecilere dönük polis tehdit ve baskıları gün geçtikçe artarken, Malatya’da yerel yayın yapan Güneş TV ve www.malatyahabersaati.com.tr sitesi muhabiri Mehmet Yalman, 2 yıldır polisin yoğun baskısı altında.

Paylaş

Türkiye’de muhalif gazetecilere dönük polis tehdit ve baskıları gün geçtikçe artarken, Malatya’da yerel yayın yapan Güneş TV ve www.malatyahabersaati.com.tr sitesi muhabiri Mehmet Yalman, 2 yıldır polisin yoğun baskısı altında. Yaklaşık 8 yıldır kentte gazeteci olarak çalışan Yalman, son 2 yıldır yalnız görüldüğü yerlerde polisin tehditlerine maruz kalıyor. Polislerin ilk etapta yapılan basın açıklamalarının bültenlerini kendisinden istediğini söyleyen Yalman, istenilen bültenleri kendilerine vermemesi üzerine ise polislerin tehditlerine maruz kaldığını söyledi.
Yalman, ilk olarak İnönü Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerin gerçekleştirdiği bir basın açıklamasını takip etmek için üniversiteye gittiği sırada TEM polislerince tehdit edildiğini anlattı.
Kentte, Hrant Dink’in katledilmesinin yıldönümünde gerçekleştirilen anma etkinliğinde yaşanan silahlı saldırı girişimini de çekip ajanslara servis eden tek muhabir olan Yalman, “Özellikle Hrant Dink’in anmasında çektiğim ve polislerin saldırgan kişilere gerektiği gibi müdahalede bulunmadığının belgelendiği görüntülerden sonra polislerin hedefi haline geldim” dedi.
Son olarak Birleşik Metal-İş üyelerinin gerçekleştirdiği greve destek olmak için kentte yapılan eylemi takip ettikten sonra yine polislerin tehditlerine maruz kaldığını söyleyen Yalman, o anları şöyle aktardı: “Yapılan basın açıklamasından sonra yanımda bulunan gazeteci arkadaşım ile yemek yemeye giderken, hiç tanımadığım ama sonradan kendisini Güvenlik Şube Müdürlüğü’nde çalışan bir polis olarak tanıtan bir şahıs tarafından durduruldum. Benden basın bültenini isteyen şahsa bülteni vermeyince yanımdan ayrıldı. Yemek yiyeceğimiz yerde otururken ellerinde telsiz bulunan sivil polisler gelerek tekrardan basın bültenini istedi. Ben de vermek istemeyince bana kafa sallayarak ‘sen görürsün’ şeklinde tehditlerde bulundu.”
Yalman polislerin bu tavrının devam etmesi halinde İnsan Hakları Derneği (İHD) Malatya Şubesi’ne başvurarak polislerden şikayetçi olacağını söyledi. (Malatya/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Edirne'de köprüler 4 gün sonra açıldı

SONRAKİ HABER

Cumhuriyet’in iki yazarı ifade verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa