06 Şubat 2015 12:33

Ovacık altın madenindeki sessizliğin nedeni ne?

Bergama Ovacık altın madeninin orman izinlerinin Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yinelenmemesi haberimizle ilgili hem şirket hem kamu kurumlarındaki sessizlik sürüyor.

Paylaş

Bergama Ovacık altın madeninin orman izinlerinin Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yinelenmemesi haberimizle ilgili hem şirket hem kamu kurumlarındaki sessizlik sürüyor. Bu gelişmenin ardından altın madeninde üretimin durduğu ileri sürülürken, tesislerde usulsüz bazı fiziki değişikliklerin yapıldığı iddiaları da var.

Madende uzun yıllar çalışan ve daha sonra işten çıkarılan Ersan Var, şirketin orman arazisi içindeki kırıcı üniteyi (cevherin öğütüldüğü değirmen) usulsüz bir şekilde kendi tapulu arazisine taşıdığını ileri sürerek, sessizliğin nedeninin bu olduğunu iddia etti. Madende 10 yıl Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevinde bulunmuş olan maden mühendisi Hasan Gökvardar ise, aynı görüşte değil: “Bütün tesislerin ÇED raporunda koordinatları var. Buna rağmen yeni bir ÇED süreci başlatmamak için böylesi bir yola başvururlar mı, bilemiyorum.
Tüm bu iddialar karşısında Orman İdaresinden ve Bakanlıklardan hâlâ bir ses çıkmaması ise ayrı bir merak ve eleştiri konusu oldu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: 400 milletvekili şart!

SONRAKİ HABER

Meksikalı kayıp öğrencilerin sesi Yeryüzünden Notlar’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...