06 Şubat 2015 11:13

Alsancak'ta İZBAN banliyö treninde patlama: 7 yaralı

İzmir Aliağa–Cumaovası arasında sefer yapan İZBAN banliyo treninde patlama meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere göre 7 kişi yaralandı.

Paylaş

İzmir Aliağa–Cumaovası arasında sefer yapan İZBAN banliyo treninde patlama meydana geldi.
Cumaovası’ndan hareket eden ve Aliağa yönüne gitmekte olan trende saat 14.00 sıralarında patlama meydana geldi. İlk bilgilere göre patlama, vagondaki elektrik panosundan kaynaklandı ve 7 kişi yaralandı. Sağlık görevlileri, yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğunu, birinin bacağının, diğerinin ise yüzünün ve saçlarının yandığı bilgisini verdi. Yaralılar ambulanslarla Alsancak ve Bozyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.  
Trende bulunan yolculardan biri, Kemer istasyonundan kalkan tren biraz ilerledikten sonra patlama sesi duyulduğunu ve patlama sesi gelen vagondan dumanlar çıkmaya başladığını anlattı. Tren durup kapıların açılması ile yanan yolcunun çığlıklarla kendini dışarı attığını belirten yolcu, “Ambulanslar çok geç geldi. Uzun süre yürüdük. Alsancak istasyonuna geldik yürüyerek, ondan sonra ambulanslar geldi. Bir kızın yüzü ve saçları epeyce yanık. Yine bir erkek yolcuda yanıklar vardı” dedi. 
Bir başka görgü tanığı da önce elektriklerin kesildiğini, anons yapıldığını ve elektrikler kesikken trenin bir durak ilerlediğini anlattı. Bir kişiye her tarafını kapatacak şekilde sarı bir poşet geçirildiğini ve sedyeye yatırılarak ambulansa bindirildiğini ifade etti.  
Olay yerine gelen BTS İzmir Şube Başkanı Bülent Çuhadar, resmi açıklama olmamakla birlikte ilk izlenimlerini anlattı. Çuhadar, “Muhtemelen trafo patlamış, oradan çıkan duman yolcuları etkilemiştir. Ama burada şu anda yetkililerin olması ve bir açıklama yapması daha iyi olurdu” dedi. 
Kazanın meydana geldiği tren, Alsancak istasyonunda bekletilirken, kazanın ardından istasyonda yapılan ve sıradan bir olay algısına yol açabilecek, “Seferlerimiz teknik bir aksaklıktan dolayı gecikmeli olarak devam etmektedir” anonsu dikkat çekti.(İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ejot'ta işçi kalmadı

SONRAKİ HABER

Erdoğan gecikince ezan 10 dakika geç okundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa