06 Şubat 2015 10:35

TMMOB: Kuito raporları kamuoyuna açıklansın

TMMOB, Aliağa’daki Gemi Söküm Tesislerine sökülmek için getirilen 'Kuito' isimli gemiye söküme uygun olduğuna ilişkin verilen raporların kamuoyuna açıklanmasını istedi.

Paylaş

TMMOB, Aliağa’daki Gemi Söküm Tesislerine sökülmek için getirilen “Kuito” isimli gemiye söküme uygun olduğuna ilişkin verilen raporların kamuoyuna açıklanmasını istedi.

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu (İKK) tarafından yapılan açıklamada, Kuito Gemisi’nin şu ana kadar gemi söküm için ülkeye gelen en büyük tonajlı gemi olduğunu ifade edilerek, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 5 Şubat’ta yapılan açıklamada ifade edilen inceleme sonuçları kamuoyuyla paylaşılmalı. “Yapılan çalışmaların içerik ve niteliğinin gemi söküm gibi çevresel riskleri yüksek olan bir sektörde kentimizde yaratacağı kirlilik göz önünde bulundurulmalı ve sektörde çalışan personelin iş sağlığı güvenliği süreçlerinde titizlikle yürütülmesi gereken denetim ve izleme sonuçlarının güvenilirliği açısından yeterliliği teyit edilmelidir” denildi.

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, İzmir Valisi başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşları yapılan inceleme sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaya davet ederek, “Bu süreçle ilgili kaygılar giderilmeden gemi söküm işleminin gerçekleştirilmemesi için bir kez daha uyarıyoruz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

3 işçi, 100 lira için öldürüldü

SONRAKİ HABER

Taşkın suları İpsala’ya dayandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...