06 Şubat 2015 09:55

Kobanê'de yeni yaşamın temeli öz savunma

Kobanê direnişiyle birlikte farklı yerlerden Kobanê'ye gelen gençler, kentin savunmasında yer alırken, öz savunma temelinde başlatılan eğitimler de devam ediyor. Öz savunma ihtiyacı temelinde eğitim alan gençler, eğitimlerin ardından cepheye giderek aktif mücadeleye katılıyor.

Paylaş

YPG/YPJ güçlerinin köyleri özgürleştirme operasyonları devam ederken, Kobanê savunmasına katılımlar da sürüyor. Direniş ile birlikte başta Kobanê olmak üzere Kürdistan'ın birçok yerinden Kobanê'ye gelen gençler, Kobanê savunmasında yer alıyor. Sabah saatlerinde kent merkezinde bulunan alanda bir araya gelen YPG/YPJ'lilerin, komutanlar tarafından verilen öz savunma eğitimi başlıyor. YPG/YPJ komutanlarının komutuyla birlikte başlayan ve yaklaşık iki saat süren eğitim arasında konuştuğumuz savaşçılardan biri de Kobanêli Dirok Kobanê. Saldırılar başlamadan önce Kobanê'de Kürtçe öğretmenliği yaptığını ancak saldırıların yoğunlaşmasıyla birlikte Serxet'e geçmek zorunda kaldığını anlatan Dirok Kobanê, ailesiyle birlikte yerleştiği Suruç'ta çocuklara Kürtçe eğitim verdiğini söylüyor. 
Toprağını savunmak için Kobanê savunmasına katıldığını belirten Kobanê, "Kobanê özgürleşti ancak direniş halen devam ediyor. Eğer öz savunma bu kadar güçlü oluşturulmasaydı bugün Kobanê özgürleşmeyebilirdi" diyerek öz savunmanın gerekliliğine işaret ediyor. Kobanê konuşmasını, tüm genç kadınlara Kobanê'nin savunmasında yer alma çağrısı yaparak sonlandırıyor. 

'HER AN HAZIR OLACAĞIZ'

Bir hafta önce YPG saflarına katılan Kobanêli Kendal ise, Kürt halkının ve Kobanê'nin öz savunması için katılım yaptığını söylüyor. Kendal, öz savunmanın önemine işaret ederek, "Kobanê'ye yönelik ağır saldırılar oldu ve saldırılara karşı büyük bir direniş gösterildi. Şimdi biz de bu direnişte yer almak için eğitim devresine başladık. Yaşam alanlarımızı savunmak için aktif mücadele vereceğiz ve her an hazır olacağız" ifadeleriyle Kobanê savunma çağrısı yapıyor.

Kobanêli Mizgin Serhıldan ise, "Çetecileri toprağımızdan temizlemek için ben de mücadeleye katıldım. Bu direniş kadın öncülüğünde gelişti ve dört parça Kürdistan'dan direnişe katılımlar oldu. Bu nedenle tüm kadınlar Kobanê savunmasında yer almalı" ifadelerini kullanıyor. (Kobanê/DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Berkin Elvan eylemine saldırı: 50 gözaltı

SONRAKİ HABER

3 işçi, 100 lira için öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...