06 Şubat 2015 09:20

12 bin işçi, Kobanê’nin yeniden inşası için gönüllü oldu

Paylaş

Diyarbakır’da ve bölge illerindeki yerel belediyelerde su, kanal, temizlik, imar ve çevre birimlerinde çalışan DİSK üyesi işçiler Kobanê’nin yeniden inşası için görev almaya hazır olduklarını açıkladı. İşçiler, Kobanê’nin altyapı ve üstyapı olarak yeniden inşası sürecinde koridorun açık tutulmasını, işçilerin duyarlılığına sessiz kalınmamasını istedi. 
Rojava Derneği’nde düzenlenen basın açıklamasında söz alan ve 12 bin işçinin isteği üzerine konuştuğunu söyleyen DİSK Bölge Temsilcisi Serdar Ekingen, “Kobanê’de kazanan insanlık onurudur” dedi. IŞİD barbarlığı sonucu kentin harabeye döndüğünü belirten Ekingen, “Gerek alt yapı gerekse üstyapı ve imara dönük yaranın onarılması için Kobanê’nin, Rojava’dan esen devrim rüzgarına uygun bir şekilde inşasında biz de varız” diye konuştu. 
Belediyelerde ve DİSK’in örgütlüğü olduğu kurumlardan su, kanal, temizlik, imar ve çevre işlerinde çalışan 12 bin işçinin bu süreçte gönüllü olduğunu belirten Ekingen, “Emeğimizle yeniden inşa çalışmalarında yer alacağımızı ilan ediyoruz” dedi. Bu konuda destek beklediklerini belirten Ekingen, Kobanê’nin yeniden inşa sürecinde koridorun açık tutulmasını istedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Yol-İş suç duyurusundan vazgeçti

SONRAKİ HABER

Eşinin burnunu kesen koca hakkında işkence suçundan da ceza istendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...