06 Şubat 2015 02:02

Mevsimlik katliam mevsimlik dram...

Bin küsur kilometre uzaklıktan Batman dan Antalya’ya iş için ekmek için yollara düşen çoğu kadın mevsimlik işçiler Gazipaşa’ya yaklaştıklarında karşıdan gelen TIR’la içinde bulundukları otobüsün kafa kafaya çarpışması sonucunda 2 tarım işçisi 2 araç sürücüsü hayatlarını kaybetmişti.

Paylaş

Kamu Emekçisi/ALANYA

Bin küsur kilometre uzaklıktan Batman dan Antalya’ya iş için ekmek için yollara düşen çoğu kadın mevsimlik işçiler Gazipaşa’ya yaklaştıklarında karşıdan gelen TIR’la içinde bulundukları otobüsün kafa kafaya çarpışması sonucunda 2 tarım işçisi 2 araç sürücüsü hayatlarını kaybetmişti. 

Yaralıların çoğunluğu Gazipaşa Devlet Hastanesine bir kısmı da Alanya Devlet Hastanesine kaldırıldı tedavi altına alındı. Kaza sabah 06.00 sularında gerçekleşmişti, yardım ve ambulanslar gelene kadar epey zaman geçtiğinden soğuk havadan da etkilenmişlerdi. Alanya Devlet Hastanesinde yatan yaralılardan Fatma ile görüştüğümüzde işçilerin çoğunun birbiri ile akraba olduklarını, tek bir fabrikaya değil bir kaç farklı fabrikaya yerleşeceklerini ve daha önce de mevsimlik işçi olarak geldiklerini ifade etti. Konaklamalarını fabrikanın bir bölümünde yaptıklarını da ekledi. 
Yaralıların bazılarının akrabalarının Mersin’den kazayı öğrenince hastaneye geldiklerini, bir kaç yaralının akrabalarının da Alanya ve beldelerinde oturduklarını ve yardıma geldiklerini gördük. Yaralılardan Fatma da dahil birkaç işçinin hiç tanıdığı yakını yoktu ve hem Gazipaşa hem Alanya devlet hastanesinde HDP VE HDK yöneticileri ve yürütme kurulu üyeleri kazayı haber aldıktan sonra hastaları hiç yalnız bırakmadı. İhtiyaçları karşılandı refakatçi olarak yanlarında kalındı. 
Gazipaşa karakoluna gittiğimizde görevlilerle yaptığımız görüşmede 9 yaralı işçinin18 yaş altında olduğu ve ifadelerini avukat nezaretinde alacaklarını söylediler. Sistemden baro avukatlarını talep ettiler avukatların gelmesi ifade alınması çok uzun sürdü ve yaralılar için bu durum ağrılı ve yorucu oldu. Görüşme yaptığımız sosyal hizmet görevlileri ile yaptığımız görüşmede otobüs de koltuk sayısından fazla işçi yolcu olduğunu 44 yolcu kapasitesi olan araçta 56 yolcu olduğunu belirttiler. 
Bazı yaralıların durumunun iyi olmadığı halde aileler yaralıları kaymakamlığın ayarladığı otobüsle kucaklarında Batman’a doğru yola çıktılar. Cenazeler Antalya havaalanından memleketleri Batman’a gönderildi. 
1 yaralı Alanya da, 2 yaralı Gazipaşa devlet hastanelerinde kaldı. Doktorlar hayatı tehlikelerinin bulunmasından dolayı gitmelerine izin vermedi. Kendi de Batmanlı olan Alanya kaymakamı bizzat kendi ilgilendi kaza sonrası, yaralıları ziyaret etti, dinlenecekleri misafirhane hazırlattı ve dönüş için otobüs tahsis etti. Ancak cenazeleri olduğu için ve yaralıların aileleri çocuklarını merak ettiklerinden Batman’a geri gittiler. Yetkililerden otobüse eşlik edecek bir ambulans ve doktor hemşire talep edildi ancak verilmedi. Özellikle yaralıların psikolojik destek almaları yanlarında psikolog bulunmasını talep ettik, talebimiz karşılanmadı. Hepsi şokta ve çok korkmuşlardı ve iki arkadaşlarını yitirmişlerdi.
Bilmedikleri bir yerde hastanede 14 saat kaldılar ve gece 23.00’te Batman’a geri yola çıktılar. Yaralanmaların çoğu bacak kırıkları, kafa yüz ve kaburga ezilmeleri idi.

ÖNCEKİ HABER

Kroman grevi yenildi mi?

SONRAKİ HABER

Avrupa’da inisiyatif el değiştirebilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...