06 Şubat 2015 00:58

Ali İsmail’e sahip çıkanlara soruşturma

Kayseri’de Ali İsmail Korkmaz’ın katillerine ‘ödül’ gibi ceza verilmesini protesto edenler hakkında ‘İzinsiz eylem ve gösteri yürüyüşü yapmak’ ve ‘polise hakaret’ suçlamasıyla soruşturma açıldı.

Paylaş

Hakan YILDIZ
Kayseri

Kayseri’de Ali İsmail Korkmaz’ın katillerine ‘ödül’ gibi ceza verilmesini protesto edenler hakkında ‘İzinsiz eylem ve gösteri yürüyüşü yapmak’ ve ‘polise hakaret’ suçlamasıyla soruşturma açıldı.

Eskişehir’de polis ve esnaflarca dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz davasının Kayseri’de görülen son duruşmasında karar açıklanmış verilen cezalar ‘ödül gibi’ şeklinde yorumlanmıştı. 21 Ocak günü karara tepki göstererek adliye önüne yürümek isteyen vatandaşlara polis saldırmıştı. Saldırının ardından adliye önünde  bulunan 5’i Emek Gençliği üyesi 11 kişi hakkında soruşturma açıldı. ‘İzinsiz eylem ve gösteri yürüyüşü yapmak’ ve ‘polise hakaret’le suçlanan kişiler Kayseri Güvenlik Şube Amirliğine giderek ifade verdi.

Ayrıca davadan iki gün sonra da Kayseri Emek Gençliği üyeleri Cumhuriyet Meydanı’ndan Kayseri Adalet Sarayı’na yürüyerek kararı protesto etti. Bu eyleme katılan 3 kişi hakkında da soruşturma açıldı.

‘HAKİM DEDİ’

Hakkında soruşturma açılan Kayseri Emek Gençliği Üyesi Ahmet Akarsu, “Bizler, sokak ortasında dövülerek öldürülen bir gencin davasına sahip çıkmak için oradaydık. Ortada bir cinayet vardı ve bu cinayetlerin bir daha olmaması için demokratik hakkımızı kullandık. Polis ise davanın takipçilerine saldırdı. ‘Kararı beğenmeyebilirsiniz, demokratik hakkınızı kullanarak tepki gösterebilirsiniz ancak bunu sadece mahkeme salonunun dışında yapabilirsiniz’ diyen hakime de soruşturma açacaklar mı?” şeklinde tepki gösterdi.

Bekir Erdener de “Katil hükmü giymiş şahıslara katil dediğim için ve demokratik bir hakkım olan basın açıklamasından dolayı soruşturma açıldı” dedi. Emek Gençliği MYK Üyesi Veli Şahin de “Hakimin söylediği gibi demokratik hakkımızı kullanarak verilen bu karara biz de tepkimizi gösterdik. Bu durum karşısında soruşturma başlatan savcılık ve hükümet bilmelidir ki gençlik haklı gördüğü bu davadan vazgeçmeyecektir” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Emirgan Korusu kamusal alandır

SONRAKİ HABER

‘Tasarı büyük bir ayıp’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...