05 Şubat 2015 19:16

Alevi Kültür Dernekleri Şubesi'nden Ereğli Belediyesi'ne cemevi tepkisi

Alevi Kültür Dernekleri Ereğli Şubesi, Belediye Meclis Toplantısı'nda CHP'li üyelerin, cemevlerinin ibadethane sayılması yönünde verilen teklifi kabul etmeyerek gündeme almayan AKP’li meclis üyelerine tepki gösterdi.

Paylaş

Alevi Kültür Dernekleri Ereğli Şubesi, Belediye Meclis Toplantısı'nda CHP'li üyelerin, cemevlerinin ibadethane sayılması yönünde verilen teklifi kabul etmeyerek gündeme almayan AKP’li meclis üyelerine tepki gösterdi. 

Alevi Kültür Dernekleri Ereğli Şubesi Başkanı Dursun Ali Kansu, dernek binasında düzenlediği basın açıklamasında, CHP'lilerin cemevlerinin ibadethane sayılması önergesinin AKP’i üyeler tarafından kabul edilmeyerek gündeme dahi alınmadığını söyledi. 

Bu kararın kendilerin de şok etkisi yarattığını belirten Kansu, şöyle devam etti: "Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 'Ben sosyal demokrat siyasi kültürü olan biriyim, asla ayrımcılık yapmam sizi de severim, alevi arkadaşlarım bilirler ben ayrım yapmam, bunu da kazanırsam göreceksiniz' demiştir. Meclisteki oylama öncesinde de olumlu görüş belirten sayın başkan ne değişti de bizim demokratik talebimizi görüşme ve görüş bildirme gereği bile duymadan çok emin bir tavırla ret ettiniz. Çok merak ediyorum 'evet' demek size ne kaybettirecekti. Siz cemevini değil kardeşliği ret ettiniz, kardeşlik reddedilir mi? Çok üzgünüz demokrasi sınavını geçemediniz. Siz kabul etseniz de etmeseniz de; Biz varız, Aleviyiz, Bektaşi'yiz, cemevleri ibadethanemizdir, cem yapar, semah döneriz." 

Alevi Kültür Dernekleri Genel sekreteri Ali Arıkan ise alınan bu kararın kendisini çok üzdüğünü vurgulayarak, "Yüzyıllardır Ereğli'de çok güzel bir şekilde yaşadık. Bir olduk. Bir dilim ekmeği paylaştık. Ama dün şunu fark ettim. Ben hep kendimi birinci sınıf vatandaş zannediyordum, ama birinci sınıf değil ikinci sınıf vatandaşmışım. Benim inancımı tanımayanlar beni de tanımıyorlarmış, beni yalandan seviyorlarmış" diye konuştu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Mersin'de iki katlı bina çöktü: 5 yaralı

SONRAKİ HABER

Şiirle açılan 40 kapı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...