05 Şubat 2015 18:27

Kosova hükümeti 2008 yılına kadar olan borçları sildi

Kosova hükümeti, vatandaşların 2008 yılına kadar olan elektrik ve diğer borçlarını silme kararını aldı.

Paylaş

Kosova hükümeti, vatandaşların 2008 yılına kadar olan elektrik ve diğer borçlarını silme kararını aldı. 

Başbakan İsa Mustafa yönetimindeki kabine toplantısından bugün vatandaşlar için sevindirici kararlar çıktı. Hükümet, 2008 yılına kadar olan elektrik, emlak vergisi ve gümrük borçlarının silinmesi kararı aldı. Kabine toplantısından çıkan karar, özellikle dar gelirli ailelerin yüzünü güldürdü. Toplantıda ayrıca borçların silinmesi imkanını görüşecek bir komisyonun kurulması kararı da alındı. Başbakan İsa Mustafa, 2008 yılına kadar olan elektrik, emlak vergisi ve gümrük borçlarının silinmesi kararının ülke ekonomisini canlandıracağını söyledi. 

Kosova Meclis toplantısında hükümetin borç silme kararı olumlu karşılanırken, muhalefet partileri ise Hırvatistan’ı örnek göstererek, vatandaşların borçlarının 2014 yılının sonuna kadar silinmesini talep etti. Muhalefet partileri 2014 yılının sonuna kadar borçlarının silindiği halde Kosova’dan kaçışların da duracağını savundu. 

Kabine toplantısında, Arnavutluk’ta yaşanan sel felaketi sonrası suların tahliyesi için Kosova Güvenlik Gücü birliğinin gönderilmesi de görüşüldü. Ayrıca, bağımsızlığın yedinci yıldönümü için 50 bin Euro bütçe ayrılması karara bağlandı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye Kupası'nda son 16 eşleşmeleri belli oldu

SONRAKİ HABER

Çaykur Rizespor - Beşiktaş: 0-0

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...