05 Şubat 2015 14:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Latin Amerika ülkelerine gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aralarında Küba’nın da olduğu bir dizi Latin Amerika ülkesine resmi ziyaret gerçekleştirecek.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aralarında Küba’nın da olduğu bir dizi Latin Amerika ülkesine resmi ziyaret gerçekleştirecek. Erdoğan’ın ziyaretleri çerçevesinde üç ülkeyle ikili, bölgesel ve uluslararası gündemdeki konuların kapsamlı bir şekilde ele alınması ve farklı alanlarda çeşitli anlaşmaların imzalanması bekleniyor. 

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 10-13 Şubat 2015 tarihleri arasında, bazı bakanlar, bürokratlar ve işadamları ile birlikte, Güney Amerika ülkelerinden Kolombiya, Küba ve Meksika’ya resmi ziyaretlerde bulunacaklardır. Güney Amerika’da yapılacak olan söz konusu tur, 1995’ten bu yana bölgeye ülkemizden Cumhurbaşkanı seviyesinde gerçekleştirilen ilk ziyaret niteliği taşımaktadır.

Bu ziyaretlerden ikisi; Meksika Cumhurbaşkanı Sayın Enrique Pena Nieto’nun 2013 yılında, Kolombiya Devlet Başkanı Sayın Juan Manuel Santos’un 2011 yılında ülkemizi ziyaretlerine mukabelede bulunma niteliğini de haizdir.

Ziyaretler sırasında, anılan üç ülkeyle ikili, bölgesel ve uluslararası gündemdeki konuların kapsamlı bir şekilde ele alınması ve farklı alanlarda çeşitli anlaşmaların imzalanması öngörülmektedir.

Ayrıca bu ülkelerde düzenlenecek iş konseyi toplantıları, Sayın Cumhurbaşkanımıza refakat eden işadamlarımızın yerel muhatapları ile bir araya gelmelerine, karşılıklı yatırım ve ticaret projelerini değerlendirmelerine, mevcut projeleri de geliştirip daha üst seviyelere taşımalarına imkân sağlayacaktır.

Güney Amerika’da ki iki stratejik ortağımızdan biri olan Meksika başta olmak üzere, Türkiye’nin bölge ülkeleriyle her alanda ilişkilerinin güçlendirilmesini hedefleyen bu ziyaretler, önümüzdeki süreçte de aynı kararlılıkla ve artan bir ivme ile devam edecektir.” (CİHAN)

 

ÖNCEKİ HABER

Boşandığı eşine kurşun yağdırdı

SONRAKİ HABER

Grev yasağı Lüleburgaz'da protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...