05 Şubat 2015 14:29

Beyoğlu Belediyesi'nden 'iptal edilen eski plan' açıklaması

Beyoğlu Belediyesi, İstanbul 6. İdare Mahkemesi'nin Okmeydanı 1/5 bin ölçekli plan iptal kararı hakkında yaptığı açıklamada kararın eski plana ilişkin olduğunu iddia etti

Paylaş

Beyoğlu Belediyesi, İstanbul 6. İdare Mahkemesi'nin Okmeydanı 1/5 bin ölçekli plan iptal kararı hakkında açıklama yaptı. 

Mahkeme kararının eski plana ilişkin olduğunun iddia edildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Son günlerde bazı basın yayın organlarında, Okmeydanı 1/5000 ölçekli nazım imar planı mahkeme tarafından iptal edildiği yönünde çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktır. İstanbul 6. İdare mahkemesinin vermiş olduğu İptal kararı, eski plana olduğu için, verilen bu kararın herhangi bir hükmü ve geçerliliği bulunmamaktadır. 

13 Ağustos 2012 tarihinde İBB Meclisi'nde kabul edilen 1/5000 ölçekli nazım imar planına, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grubu tarafından yapılan itiraz sonucu İstanbul 6. İdare Mahkemesi, 3 Temmuz 2014 tarihinde yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Mahkeme, plan üzerinde henüz iptal kararını vermeden, bilirkişi raporları doğrultusunda Beyoğlu Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi, durdurmaya konu olan kiracıların durumu ve ticaret alanlarının yeniden gözden geçirilmesine ilişkin konuları göz önünde bulundurarak yeni bir plan hazırladı. 

Okmeydanı Piyalepaşa, Kaptanpaşa, Keçicipiri, Fetihtepe ve Piripaşa mahallerini kapsayan 1/5000 ölçekli bu plan, 12 Aralık 2014 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisine taşınarak yine CHP muhalefetine karşı oy çokluğu ile kabul edildi.

Dolayısıyla basında yer alan ve sadece Okmeydanı ile ilgili spekülasyon yaratan İstanbul 6. İdare Mahkemesi’nin vermiş olduğu bu iptal kararı, eski plan üzerinde olduğu için herhangi bir geçerliliği ve yaptırımı bulunmamaktadır. Çünkü her yeni plan, bir önceki planı otomatikman yürüklükten kaldırır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Merkel ve Hollande yarın Putin'le Ukrayna'yı konuşacak

SONRAKİ HABER

Boşandığı eşine kurşun yağdırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...