05 Şubat 2015 13:21

Çavuşoğlu: Gülen için kırmızı bülten yayımlanacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fethullah Gülen’in iadesiyle ilgili 'Mahkeme kararları var. Adalet Bakanlığı kırmızı bülten yayımlayacak' dedi.

Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fethullah Gülen’in iadesiyle ilgili “Mahkeme kararları var. Adalet Bakanlığı kırmızı bülten yayımlayacak” dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu, annesi Fatma Çavuşoğlu’nun ölümünün 3’üncü yıl dönümü dolayısıyla babası Osman Çavuşoğlu’nun Alanya’daki evinde okutulan mevlide katıldı.

YEŞİL PASAPORT İPTAL

Çavuşoğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin “Fethullah Gülen’in yeşil pasaportunun iptal edilmesi söz konusu. Bu konuda ABD Dışişleri Bakanlığına müracaatta bulunacak mısınız?” sorusu üzerine Bakan Çavuşoğlu, “Bu işlemler tamamlandı zaten. Pasaport iptal edildi. Dışişleri Bakanlığımız bu tür durumlarda zaten hangi ülke olursa olsun işlemlerle ilgili gerekli bilgileri veriyor. Pasaport iptal olduktan sonra da ABD’ye bilgi verildi” dedi.Çavuşoğlu, sürecin bundan sonraki seyrine dair soruya ise şu yanıtı verdi: “Mahkeme kararları var. Adalet Bakanlığı kırmızı bülten yayımlayacak. Daha sonra süreç hukuki belgeler üzerinden işleyecek” diye yanıt verdi Gülen’in iade edilmesi gerektiğine vurgu yapan Çavuşoğlu, “Zaten aramızda da anlaşma var. Hepimizin üye olduğu uluslararası hukuk ve sözleşmeler var. ABD ile de hem anlaşmamız hem de iş birliğimiz var” dedi. (ALANYA)

ÖNCEKİ HABER

Bu Grev Hepimizin Grevi!

SONRAKİ HABER

DİSK Genel Başkanı Beko: Hesap sorulması gereken onlardır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa