05 Şubat 2015 13:05

Roboskîli aileler: İç güvenlik paketi katliamlara zemin yaratır

Roboskîli ailelerin her Perşembe günü çocuklarının mezarları başında sürdürdükleri adalet arayışı 162'nci haftasında da sürdü.

Paylaş

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboskî köyünde 28 Aralık 2011 tarihinde sınır ticareti yaptıkları sırada TSK savaş uçakları tarafından yapılan bombalama sonucunda katledilen 34 yurttaşın aileleri her hafta Perşembe günü yaptıkları eyleme, 162'nci haftasında devam etti.

Köy mezarlığında çocuklarının fotoğraflarını taşıyan aileler adına açıklama yapan Veli Encü, Roboskî katliamını yapanların bugün polis şiddetiyle halka zulüm ettiğini belirterek, "Katliamları sürdürmek için zemin yaratma girişimi olarak gördüğümüz iç güvenlik yasasına karşı olan halkımızın yanında olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Kamu düzenini korumak bahanesiyle yasalaşma aşamasında olan bu kaba düzene karşı halkımız direnmelidir" dedi.

Roboskî katliamını yapanlara değil protesto edenlere soruşturma açıldığını belirten Encü, "Kocaeli ve Hatay'da Roboskî için protesto eylemlerine katılan, stant açan üniversite öğrencilerine yönelik baskılara, tehditlere ve açılan soruşturmalara son verilmesi çağrısında bulunuyoruz. Demokratikleşmeye giden yoldaki helalleşme Roboskî'den başlamalı" diye konuştu. (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Metal Grevi Aynasından Yansıyan; İki Sınıf

SONRAKİ HABER

Bu Grev Hepimizin Grevi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...