05 Şubat 2015 12:23

ORTAK MÜCADELEMİZ UĞRUNA

Çalıştığım yerde peçete satmaya gelen 7-8 yaşlarındaki çocukları, yolda arkasında çuvaldan arabasını sürükleyerek geçen 10-12 yaşında çocukları gördükçe verdiğim kararın doğruluğuna inancım artıyor. Ve anladım ki çalışmayıp tatil yapmayı seçseydim; o zaman pişman olabilirdim

Paylaş

Ufuk DEMİRKOPARAN
İstanbul Üniversitesi

İşçi sınıfının partisi olma iddiasında olan bir partinin durmadan, yılmadan çalışması; gazete, televizyon vb. organlardan işçilerin örgütlenmeden ve mücadele etmeden haklarını hiçbir şekilde alamayacaklarını, asıl derdin düzen içinde kısa vadeli -ekonomik- kazanımlar değil, düzenin yıkılarak işçi sınıfının iktidarının kurulması olduğunu anlatması gerekir.
Aynı zamanda konferanslar, paneller düzenlenerek; bildiriler çıkarılıp dağıtılarak ve afişler çıkarılıp asılarak, partililer aracılığıyla en geniş kitlelere ulaşmak gerekir. Bütün bunların olabilmesi için de elbette para gereklidir.
Ben bir üniversite öğrencisi olarak kendi kurtuluşumu işçi sınıfının kurtuluşunda görüyorum ve onların mücadelesini kendi mücadelem olarak sahipleniyorum.

Bu mücadelede gerekli maddi desteği verebilmek için tatil döneminde işe girip kazandığım paranın büyük miktarını bağış kampanyası kapsamında Emek Partisi'ne bağışlamaya karar verdim. Çünkü biliyorum ki bu para benim, işçi sınıfının, emekçilerin ve tüm ezilenlerin; hepimizin ortak mücadelemiz uğruna harcanacak.
Bu kararı verirken, yaşıtlarımın bir kısmının tatillerini gezip tozarak geçireceklerini, hayallerini yaşayacaklarını düşündüm. Ama öte yandan diğer kısmın işçi olan ailesine yardım edebilmek için tatillerinde de çalışacakları gibi bir gerçeklik de vardı. İkinci grup tatil yapamazken benim tatil yapmam fazlasıyla adaletsiz olacaktı. Sonuç olarak, her ne kadar yorucu da olsa, çalışmayı seçmek benim açımdan doğru bir karar oldu.

Çalıştığım yerde peçete satmaya gelen 7-8 yaşlarındaki çocukları, yolda arkasında çuvaldan arabasını sürükleyerek geçen 10-12 yaşında çocukları gördükçe verdiğim kararın doğruluğuna inancım artıyor. Ve anladım ki çalışmayıp tatil yapmayı seçseydim; o zaman pişman olabilirdim.

ÖNCEKİ HABER

SYRIZA Umut Veriyor!

SONRAKİ HABER

İşçiler Partisini Sahiplenmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...