05 Şubat 2015 11:09

'Çanakkale'ye gelmeyin, Yerevan'a gidin'

İHD İstanbul Şubesi Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyonu, İzmir Süryani Dostluk, Kültür ve Dayanışma Platformu, Nor Zartonk, www.suryaniler.com Kültür Platformu ve Zan Sosyal Siyasal İktisadi Araştırmalar Vakfı, devlet başkanlarına "Ermeni Soykırımı'nın 100. Yıldönümü 24 Nisan günü Çanakkale'ye gelmeyin, Yerevan'daki Soykırım Anıtı'na gidin" çağrısında bulundu.

Paylaş

İHD İstanbul Şubesi Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon, İzmir Süryani Dostluk, Kültür ve Dayanışma Platformu, Nor Zartonk, www.suryaniler.com Kültür Platformu ve Zan Sosyal Siyasal İktisadi Araştırmalar Vakfı, dünya liderlerine, "Ermeni Soykırımı'nın 100. Yıldönümü 24 Nisan günü Çanakkale'ye gelmeyin, Yerevan'daki Soykırım Anıtı'na gidin" çağrısında bulunmak amacıyla dernek binasında basın toplantısı düzenledi. İHD Şube Başkanı Abdulbaki Boğa, Türkiye devletinin Ermeni Soykırımı'nı unutturmak için elinden geleni yaptığını belirterek, "Türkiye devleti soykırımın 100'üncü yılında tüm dünya devletlerinin yönünü başka yerlere çekmeye çalışıyor. Biz her zaman söylüyoruz, biz mazlumun yanındayız Çanakkale anması, Ermeni anmasını unutturmaktır" dedi. 

'TORUNLARINI AŞAĞILIYORLAR' 

Daha sonra açıklama yapan İHD Genel Başkan Yardımcısı Meral Çıldır, 24 Nisan'ın dünyanın her yerinde Ermeni Soykırımı'nın başlangıcının simgesi olduğunun altını çizerek, "Böylesine geri dönüşsüz, hiçbir zaman gerçek anlamda telafi edilemeyecek olan devasa boyutlardaki bir imhanın simgesel başlangıç tarihini, devlet töreniyle kurmaca bir 'zafer' kutlamasına dönüştürmeyi hedefleyen T.C. yöneticileri, soykırım kurbanlarının anısını ve onların torunlarını aşağılıyor, ölülere hak ettikleri saygıyı göstermeyi reddediyor" diye konuştu. 

'SAHTE BİR SAVAŞI ANMAK İÇİN ÇANAKKALE'YE ÇAĞIRIYORLAR' 

Açıklamanın ardından söz alan, İzmir Süryani Dostluk, Kültür ve Dayanışma Platformu'ndan Zeynep Tozduman ise, "Biz, bu ülkenin soykırımla yüzleşmesi gerektiğini düşünüyoruz. Onun için buradayız" dedi. Zan Sosyal, Siyasal, İktisadi Araştırmalar Vakfı'ndan Ayhan Işık da, "Osmanlı'dan günümüze Türk devlet siyasetinin, anmanın olduğu yer yerine Çanakkale'ye çağırmak, geçmişle yüzleşmek yerine inkarın bir devamıdır, soykırım zihniyetinin devamıdır" dedi.

Toplantıda konuşan İHD MYK Üyesi Av. Eren Keskin ise, "Soykırımın, 2005 yılından bu yana adını koyarak anıyoruz. Her zaman söylüyoruz, çok geç kaldık, hepimiz kandırıldık" ifadelerini kullandı. Keskin, "Biz tarihle hesaplaşmak istiyoruz. Çocuklarımızı sahte fikirlerle büyüten anlayışla hesaplaşmak istiyoruz. Kendi politikaları sonucunda gerçekleşen sahte bir savaşı anmaya, Çanakkale'ye çağırıyorlar. Adeta soykırıma uğrayanlarla dalga geçiyorlar" diyerek devlet başkanlarına "Çanakkale'ye gelmeyin, Yerevan'a gidin" diye seslendi. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Metal işçisine uluslararası destek

SONRAKİ HABER

Türk-İş'ten kıdem uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...