05 Şubat 2015 10:49

Belediye yeşil alan, TOKİ konut yapmak istiyor

Siirt Belediye Eş Başkanı Tuncer Bakırhan, kentte boşaltılan devlet kurumlarının TOKİ'ye verilmesini eleştirdi. Boşaltılan kurumlara ait arazileri yeşil alan olarak değerlendirmek istemelerine rağmen bu yerlerin TOKİ'ye peşkeş çekildiğini söyleyen Bakırhan, bu kurum arazilerin TOKİ'ye gitmesini önlemek için yasal ve demokratik haklarını sonuna kadar kullanacaklarını kaydetti.

Paylaş

Siirt Belediye Eş Başkanı Tuncer Bakırhan, Belediye Meclisi'nin Şubat ayı toplantısında kentin ana gündemlerinden biri haline dönüşen eski devlet ve SSK hastanelerinin bulunduğu arazilerin TOKİ tarafından konut yapılmak istenmesi üzerinde durdu. TOKİ söz konusu arazilere konut yapmak isterken, kent sakinlerinin ihtiyacı doğrultusunda belediye ise arazilerin yeşil alan olarak dönüştürülmesinden yana.

Yeşil alan sorununun kentin en temel meselesi olduğuna belirten Bakırhan, geçtiğimiz yıl Botan Nehri kenarında piknik yaparken Alkumru ve Kirazlık barajlarının kapaklarının açılması sonucu 3'ü çocuk 6 yurttaşın yaşamın yitirdiği baraj faciasında hayatını kaybeden insanların eğer kentte bir yeşil ve mesire alanı olsaydı belki de oraya gitmeyeceklerini ve hayatlarını kaybetmeyebileceklerini söyledi. Mesire ve yeşil alan oluşturmak için çabalandıklarını ve temelde arayışlarına hız verdiklerini vurgulayan Bakırhan, "Bir vatandaşın arazisini, evini, barkını yıkıp yeşil alan yapma şansımız yok. Hele mevcut olanaklarla kamulaştırmak şansımız hiç yok. Devlet kurumlarının hepsi yeni binalara taşınıyor ve taşınmadan önce de mevcut alanları TOKİ'ye veriyorlar. Neye karşılık, niye verdiklerini burada biz sorgulayacak, tartışacak durumda değiliz. İşte Devlet Hastanesi, Valilik gidiyor, eski yerini hemen TOKİ'ye veriyor. Özel idare gidiyor hemen TOKİ'ye. Yerel yönetimlere verilmesi gereken yerler neden TOKİ'ye veriliyor. Bunu anlamakta güçlük çekiyoruz?" şeklinde konuştu.

Bakırhan, eski Devlet Hastanesi'nin yerinin yeşil alan olması için ellerinden gelen çabayı sarf edeceklerini söyledi. (Siirt/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Şengal'de 4 IŞİD'li öldürüldü

SONRAKİ HABER

Altın madeni suyu kirletti ve bu daha başlangıç

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...