05 Şubat 2015 10:37

Kobanê eylemlerinde tutuklanan 6 kişi tahliye edildi

Van'ın Muradiye ilçesinde Kobanê eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle tutuklanan 6 kişi çıkarıldıkları ilk duruşmada tahliye edildi.

Paylaş

Van'ın Muradiye ilçesinde 6-8 Ekim 2014 tarihinde düzenlenen Kobanê eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle tutuklanarak Van F Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilen 6 yurttaşın ilk duruşması Erciş 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada tutuklu sanıkların yanı sıra avukatlar, DBP, HDP ve İHD yöneticileri, Muradiye Belediyesi Eş Başkanı M. Ali Tunç ile tutuklu aileleri de katıldı. Savunmaların ardından mahkeme heyeti tutuklular Recep Kara, Sercan Tunç, Doğan Ablak, Necmettin Enterli, Ramazan Koçer ve Hikmet Çoksu'nun tahliyesine karar verdi. 

'BOŞ YERE TUTUKLANDIKLARI KANITLANDI'

Duruşma sonrası adliye önünde açıklama yapan İHD Van Şube Başkanı Murat Melet, ilginç bir davaya şahitlik ettiklerini dile getirerek, "Bir sanığın AKP yöneticisi olduğunu gördük, bir diğer kişinin ise TOMA'lara su verdiğini iddia etmesine şahit olduk. Her yerde Kobanê eylemlerinde tutuklananların serbest bırakıldığını biliyoruz. Muradiye'de tutuklananların, yaklaşık 4 aydır tutukluluk süreleri devam ediyor. Bugün burada anladığımız kadarıyla bu yurttaşlar boş yere tutulmuş. Mahkemenin tavrı bunu ortaya koydu" ifadesinde bulundu. 

Öte yandan, ilçede yaşanan olaylar sonucunda tutuklanan 23 kişinin duruşması ise 17 Şubat'ta aynı mahkemede görülecek. (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kadir Has'ta Yunanistan seçimleri tartışıldı

SONRAKİ HABER

Şengal'de 4 IŞİD'li öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa