05 Şubat 2015 10:07

Sağlık Bakanı'na 12 yıldır doktor yüzü görmeyen belde soruldu

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Şırnak'ın Silopi ilçesine bağlı Çalışkan (Gite) Beldesi'nde, 12 yıl önce açıklamasına rağmen hiç doktor atanmayan sağlık kuruluşu Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na sorular yöneltti.

Paylaş

Şırnak'ın Silopi ilçesine bağlı Çalışkan (Gite) Beldesi'nde, 12 yıl önce sağlık ocağı olarak açılan ancak daha sonra Aile Sağlığı Merkezi'ne dönüştürülen sağlık kuruluşuna açıldığı günden beri doktor atanmaması, bu yüzden de 5 bin nüfuslu belde sakinlerinin sağlık hizmeti için 30 km uzaklıktaki Silopi'ye gitmesinin haberlere konu olmasının ardından HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, var olan bu durumu hazırladığı soru önergesi ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na sordu. 

Milletvekeli Faysal Sarıyıldız'ın, Bakan Müezzinoğlu tarafından Anayasanın 98. ve İç Tüzüğün 99. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını talep ettiği sorular şunlar oldu: 

1- 5 bin kişinin yaşadığı Çalışkan Beldesi'nde 12 yıldır sağlık merkezi olmasına rağmen neden bugüne kadar hiçbir doktor atanmamıştır? 

2- Beldede bulunan Aile Sağlık Merkezi'ne ne zaman doktor göndermeyi düşünüyorsunuz? Bu sorunun çözülmesi için ne yapmayı düşünüyorsunuz?

3- Beldede sağlık imkanlarına ulaşmakta yaşanan bu zorluk nedeniyle kaç kişi anında müdahale edilmediği için yaşamını yitirmiştir?

4- Şırnak'ta kişi başına kaç doktor düşmektedir? Şırnak'ta kaç köy, belde ve mahallenin doktoru bulunmamaktadır?

5- Şırnak'ta kaç Aile Sağlık Merkezi bulunmaktadır? Sağlık merkezlerinin ilçelere göre dağılımı nasıldır? Aile sağlık merkezlerinde kaç doktor ve personel çalışmaktadır? Kaç köyde Toplum Sağlık Merkezi bulunmaktadır? (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Yine uçtu: Evlenme ehliyeti getirelim

SONRAKİ HABER

Çocuk evliliklerin önlenmesi tartışıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...