05 Şubat 2015 08:10

Yurt yazarından gazete yönetimine tepki

Yurt gazetesindeki işten çıkarmalara gazetenin Köşe Yazarı Fatih Yaşlı’dan tepki geldi. 'Bir dayanışma açıklaması' başlığı altında köşesini yazan Fatih Yaşlı işten atılanların işe iade edilmesini istedi.

Paylaş

Yurt gazetesindeki işten çıkarmalara gazetenin Köşe Yazarı Fatih Yaşlı’dan tepki geldi. “Bir dayanışma açıklaması” başlığı altında köşesini yazan Fatih Yaşlı işten atılanların işe iade edilmesini istedi.

Fatih Yaşlı bugün yayımlanan köşe yazısında, “Muhalif ve eleştirel olmanın eli kalem tutanların olmazsa olmaz iki niteliği olduğunu düşünüyorum. Daha adil, daha eşit, daha özgür bir Türkiye ve dünya fikrine mütevazı bir katkı adına yazıp çiziyorum... İnandığım değerler, dünya görüşüm ve dayanışma adına işten çıkarılan gazeteci arkadaşlarımızın hak arama mücadelelerinde yanlarında olacağımı ve gazete yönetiminin Türkiye Gazeteciler Sendikasının çağrısı doğrultusunda, arkadaşlarımızın işlerine geri dönmeleri ve toplusözleşme imzalanması yönünde gereken adımları atması gerektiğine inandığımı buradan duyuruyorum” diye yazdı.

NE OLMUŞTU?

CHP Maraş Milletvekili Durdu Özbolat’ın sahibi olduğu Yurt gazetesinden  TGS işyeri temsilcisi Çiğdem Korkmaz’ın da aralarında bulunduğu 5 gazeteci TGS’nin toplusözleşme yetkisi kazanmasının ardından işten çıkarıldı. TGS bu işten çıkarmaları “sendikasızlaştırma operasyonu” olarak değerlendirdi. TGS, işverenin geçen ay da sendikalı üç haberciyi işten attığına dikkat çekmişti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

BM: IŞİD çocukları çarmıha gerdi ve canlı bomba yaptı

SONRAKİ HABER

Kobanê’de 2 köy daha IŞİD'den temizlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...