04 Şubat 2015 12:41

Sur Belediyesi'nde toplu sözleşme sevinci

Diyarbakır'ın Sur Belediyesi ile belediye personelinin örgütlü olduğu TÜM BEL-SEN arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Paylaş

Diyarbakır'ın merkez ilçe Sur Belediyesi'nde çalışan personel Toplu Sözleşme sevinci içerisinde. Belediye ile personelin örgütlü olduğu Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasında Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı. İmza törenine Belediye Eş Başkanı Seyid Narin, Tüm Bel-Sen Diyarbakır Şube eş başkanları Gülay Tekin Kuzu ve Muhsin Uyanık ile şube yönetim kurulu üyeleri ve işyeri temsilcileri katıldı. 

Sözleşme metninin imzalanması sonrası yaptığı konuşmada örgütlü oldukları bütün belediyelerle sözleşmelerini yenilediklerini belirten Tüm Bel-Sen Şube Eş Başkanı Gülay Tekin Kuzu, yapılan sözleşmelerin sadece ekonomik anlamda yapılan sözleşmeler olmadığını vurguladı. İmzalana sözleşmede çalışanlar için 21 Mart Newroz Bayramı'nda tüm çalışanların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Hayır Günü'nde tüm çalışan kadınlar idari izinli sayılması, işverenin çalışanlara evlenmeleri halinde evlenme yardımı, doğan çocukları için doğum yardımı, çalışanların kendisinin görev esnasında kaza sonucu ölümü halinde veya görev dışında vefatı halinde yasal mirasçılarına, anne baba eş ve çocuklarının ölümü halinde ölüm yardımı yapması, belediyeye ait kreş veya anaokullarından çalışanların çocuklarının ücretsiz yararlanması anadilde eğitim gibi haklar yer aldı.

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır’da sağlık emekçilerine sürgün furyası

SONRAKİ HABER

Hekimlerin sorunları çığ gibi büyüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...